Τι είναι το διατροφικό περιβάλλον και πώς επηρεάζει τη σχέση μας με την τροφή;

Έχετε ακούσει ποτέ τον όρο διατροφικό περιβάλλον;

Τι είναι το διατροφικό περιβάλλον και πώς επηρεάζει τη σχέση μας με την τροφή;

Αν όχι, θα ήθελα να σας συστήσω αυτή τη σχετικά νέα έννοια στο χώρο της διατροφής που αφορά το κάθε μέρος που αποθηκεύουμε, μαγειρεύουμε και καταναλώνουμε την τροφή μας. Αυτό, όπως θα δούμε στη συνέχεια, δεν περιορίζεται μόνο στον χώρο της κουζίνας.

Το διατροφικό περιβάλλον είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που καθορίζει τη σχέση μας με το φαγητό. Μπορεί ουσιαστικά, να επηρεάσει τις διατροφικές μας συνήθειες και να διευκολύνει ή να δυσκολέψει την προσπάθειά μας να ακολουθήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Προσαρμόζοντας το διατροφικό περιβάλλον, έτσι ώστε να ταιριάζει με τους στόχους που θέτουμε, θα υπάρξει σημαντικός αντίκτυπος στις διατροφικές συμπεριφορές μας όπως είναι το μαγείρεμα, η επιλογή της τροφής και η κατανάλωσή της.

Χαρακτηριστικά, το πώς είναι διαμορφωμένο το περιβάλλον της διατροφής μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του τροφίμου, το τι και το πώς θα το μαγειρέψουμε, ακόμα και το αν τελικά θα μπούμε στη διαδικασία να μαγειρέψουμε. Επίσης, μπορεί να μας δώσει το απαραίτητο κίνητρο να τρώμε ενσυνείδητα, να είμαστε δηλαδή προσηλωμένοι στο γεύμα μας, και να καταναλώνουμε αργά την τροφή μας. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι μπορεί να ρυθμίσει τη συνολική πρόσληψη θερμίδων μέσα στην ημέρα και να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους.

Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved