Πώς ανοίγοντας ένα κυπελλάκι γιαούρτι καλωσόρισα έναν απολαυστικό τρόπο ζωής γεμάτο ευεξία

Μπορεί η αναδιαμόρφωση του τρόπου ζωής μου να ξεκίνησε κάπως τυχαία από το κομμάτι της διατροφής όμως, τελικά αποδείχθηκε η πιο σοφή κίνηση.

Πώς ανοίγοντας ένα κυπελλάκι γιαούρτι καλωσόρισα έναν απολαυστικό τρόπο ζωής γεμάτο ευεξία

Κούραση, απρόβλεπτα mood swings, θαμπή επιδερμίδα, άγχος και συχνά κρυολογήματα. Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα red flags, που πριν από έναν χρόνο με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως είχε έρθει η ώρα να κάνω κάτι για να ισορροπήσω την επαγγελματική και την προσωπική μου ζωή, να βάλω σε προτεραιότητα τις ανάγκες μου και να αποκτήσω μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Φυσικά, ούτε που φανταζόμουν τότε πως αυτή η προσπάθεια θα είχε ως σημείο εκκίνησης το… στομάχι μου και μέσα σε

Βλέπεις, μέχρι να επισκεφθώ μία ειδική διατροφολόγο, θέλοντας να βελτιώσω τη διατροφή μου και να τρέφομαι πιο ισορροπημένα, δεν γνώριζα πως μόνο όταν το πεπτικό σύστημα, δηλαδή ο «δεύτερος εγκέφαλος» του οργανισμού μου, θα είναι υγιές, θα μπορώ να απολαμβάνω μία καθημερινότητα χωρίς εμπόδια, φουσκώματα, καούρες και γαστρεντερικές ενοχλήσεις, μία wellness καθημερινότητα γεμάτη ενέργεια και καλή διάθεση. Διότι αν ήθελα να μετατρέψω την ευεξία σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου, χρειαζόταν απαραίτητα να αρχίσω να προσέχω περισσότερο το πεπτικό μου, το μέρος που απελευθερώνει το 90% της σεροτονίνης στον οργανισμό και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον εγκέφαλο μέσω 100 εκατομμύρια νευρώνων. Ναι, κατά κάποιον τρόπο, η πεσμένη διάθεσή μου ήταν μία «αντανάκλαση» της πεπτικής μου υγείας!

Βλέπεις, όπως με ενημέρωσε η γιατρός, το εξασθενημένο ανοσοποιητικό, η έντονη κούραση και οι ανεπιθύμητες ακεφιές, ήταν τα «σημάδια» που έστελνε ο οργανισμός μου, προσπαθώντας να με παρακινήσει να φροντίσω το πεπτικό μου σύστημα. Πόσο εύκολο ήταν όμως, να βελτιώσω τη διατροφή και την υγεία του πεπτικού μου συστήματος, όταν η σχέση μου με τη μαγειρική ήταν ανύπαρκτη; Κι όμως, ήταν πολύ πιο εύκολο από όσο πίστευα τότε!

Πώς η σωστή διαχείριση της πεπτικής υγείας εξασφαλίζει μία καθημερινότητα ευεξίας

Μπορεί η αναδιαμόρφωση του τρόπου ζωής μου να ξεκίνησε κάπως τυχαία από το κομμάτι της διατροφής όμως, τελικά αποδείχθηκε η πιο σοφή κίνηση. Διότι ακολουθώντας τις υποδείξεις της ειδικού, εμπλουτίζοντας τα γεύματά μου με τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας, αυξάνοντας την ποσότητα νερού που κατανάλωνα και περνώντας λίγο περισσότερο, δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα μου, όχι μόνο απέκτησα τον έλεγχο της πεπτικής μου υγείας και μία πιο λαμπερή επιδερμίδα, αλλά ένιωθα καθημερινά πιο ήρεμη και ευδιάθετη, πιο σίγουρη και έτοιμη να αλλάξω τη ζωή μου προς το καλύτερο.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη νίκη από αυτήν την προσπάθεια, ήταν πως γλίτωσα επιτέλους από τα επαναλαμβανόμενα κρυολογήματα. Ακριβώς επειδή το 70% του ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκεται στο πεπτικό σύστημα, εμπλουτίζοντας τα γεύματά μου με ευεργετικές τροφές που «θωρακίζουν» τη φυσική άμυνα του οργανισμού μου, μέσω του εντέρου, η υγεία μου πλέον είναι στα καλύτερά της και εγώ, είμαι πάντα συνεπής στις απαιτήσεις του προγράμματός μου.

Βέβαια, τα στοιχεία-«κλειδιά» που επιτάχυναν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μου, ήταν πως κατανόησα καλύτερα τον πολύτιμο ρόλο που παίζει η υγεία του πεπτικού συστήματος στη γενικότερη ευεξία μου, καθώς και τα προβιοτικά, δηλαδή οι φιλικοί, ζωντανοί μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται και κατοικούν στο έντερο, φροντίζοντας για την εύρυθμη λειτουργία του.

activia3.jpg

Ένας λαχταριστός, κρεμώδης «σύμμαχος» για ισορροπημένη διατροφή

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved