Top 20 τραγούδια που κάνουν τον θηλασμό πιο εύκολο

Οι ερευνητές λένε ότι αυτά τα 20 τραγούδια θα μπορούσαν να διευκολύνουν τον θηλασμό.

Top 20 τραγούδια που κάνουν τον θηλασμό πιο εύκολο
Bigstock

Ποια τραγούδια πρέπει να έχει η playlist του θηλασμού;

Η μουσική έχει πολλά οφέλη. Ένα από τα πιο σημαντικά; Η επιρροή που έχει στα συναισθήματα. Ένα ρυθμικό ροκ τραγούδι μπορεί να σας βοηθήσει να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί ή ένα πιο δυναμικό να βγάλετε πέρα τη δύσκολη προπόνηση. Τα χαλαρά τραγούδια με την αργή μουσική; Αυτά βοηθούν στη χαλάρωση. Θα μπορούσαν όμως αυτά τα θεραπευτικά οφέλη να επεκταθούν και σε άλλες δραστηριότητες όπως ο θηλασμός; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απάντηση είναι: ναι.

thilasmos-mousiki.jpg

Μια μελέτη του 2015 και του 2020 σχετικά με την παραγωγή μητρικού γάλακτος απέδειξε ότι οι γυναίκες που ακούνε μουσική ενώ θηλάζουν βοηθά στη μείωση των επιπέδων του στρες και στην αύξηση παραγωγής μητρικού γάλακτος. Αλλά ποιο είδος μουσικής είναι καλύτερο για τη μαμά και το μωρό; Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η μουσική που ακολουθεί τους καρδιακούς παλμούς της μητέρας ανά λεπτό (BPM = τέμπο) (από 71 BPM έως 84 BPM) παρέχει την καλύτερη εμπειρία θηλασμού όχι μόνο για τη μητέρα αλλά και για το μωρό. Αυτό συμβαίνει επειδή ο καρδιακός παλμός της μητέρας είναι αποτυπωμένος στον εγκέφαλο εμβρύων. Έτσι, ο σταθερός, ήρεμος ρυθμός που μιμείται τον καρδιακό παλμό της μαμάς μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει η ίδια και το μωρό της.

Με αφορμή την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού σας παρουσιάζουμε τα 20 καλύτερα τραγούδια που βοηθούν στον θηλασμό. Σύμφωνα με την έρευνα του vitabiotics.com υπάρχουν συγκεκριμένα τραγούδια που βοηθούν στον θηλασμό.

Για να φτιάξουν το απόλυτο playlist για τον θηλασμό, οι ερευνητές ανέλυσαν τις παρακάτω παραμέτρους τραγουδιού (BPM, ενέργεια, ένταση) των «100 κορυφαίων κομματιών για θηλασμό» του Spotify. Τα τραγούδια με τη χαμηλότερη βαθμολογία θεωρούνται τα καλύτερα και πιο χαλαρωτικά.

Το καλύτερο τραγούδι, σύμφωνα με τους ερευνητές είναι της Taylor Swift, το "Invisible String". Παρά το φαινομενικά αισιόδοξο τέμπο του, το τραγούδι έχει μέσο BPM 83, το οποίο είναι ακριβώς εντός του μέσου όρου του καρδιακού παλμού σε ηρεμία. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι αυτή η μελωδία με κιθάρα ακούγεται καλύτερα στην αρχή της ημέρας.

Το "(Sittin' On) the Dock of the Bay" του Otis Redding και το "Location" του Khalid ακολουθούν ως τα δύο δεύτερα καλύτερα τραγούδια. Είναι ενδιαφέρον ότι το BPM του τραγουδιού του Otis Redding δεν εμπίπτει στον μέσο καρδιακό ρυθμό ηρεμίας, καθώς έχει πιο γρήγορο ρυθμό.

Ο Αμερικανός μουσικός Τζακ Τζόνσον και ο Άγγλος τραγουδοποιός Μπεν Χάουαρντ με την υπέροχη μουσική τους, εμφανίζονται και οι δύο δύο φορές στο top 20.

Στη θέση 19 βρίσκεται το "Here's Comes The Sun από τους Beatles". Η χαλαρή μελωδία του θα μπορούσε να είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με το μωρό σας.

Ακούστε όλη την playlist παρακάτω.

πηγή: thebump.com

Δείτε όλο το αφιέρωμα για την Εβδομάδα Θηλασμού 2022 εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved