Εννέα vegan υποκατάστατα ζωικών προϊόντων

Ακούμε πολλά -ειδικά τα τελευταία χρόνια- για τις πολλές διαφορετικές διατροφές αλλά και τροφές που έχουν δημιουργηθεί για να ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των ατόμων ανεξαρτήτως της διατροφής που κάνουν.

Εννέα vegan υποκατάστατα ζωικών προϊόντων

Βλέπουμε μάλιστα ότι υπάρχουν πολλά υποκατάστατα κρέατος, αβγών, τυριών και γάλακτος, και γενικότερα πολλές διαφορετικές τροφές που έχουν είτε έρθει στο φως είτε δημιουργηθεί για να αυξήσουν την ποικιλία αλλά ίσως και τη θρεπτικότητα (εξαρτάται από το τρόφιμο) των ατόμων που ακολουθούν χορτοφαγικές και vegan διατροφές, αλλά και αυτών που θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση σε κρέας ή απλά να ακολουθήσουν έναν πιο ισορροπημένο τρόπο διατροφής. Πάμε να δούμε ποια από αυτά αξίζει να δοκιμάσουμε;

Seitan

Ίσως κάποιοι από εσάς να το έχετε ακούσει ίσως πάλι και όχι. Έχει αρχίσει να είναι ένα διαδεδομένο προϊόν, το οποίο προέρχεται από την Ασία και μπορείτε να βρείτε στα σούπερ μάρκετ ή να φτιάξετε το δικό σας. Συνήθως φτιάχνεται από την πρωτεΐνη σιταριού και μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά και μυρώδικα, για να φτιάξετε είτε vegan nuggets -όπως στο παραπάνω link- ή υποκατάστατα μπέικον, λουκάνικου ή μπιφτέκι για burger. Είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά καλό είναι να το συνδυάσετε με κάποιο δημητριακό, όσπριο ή ξηρούς καρπούς έτσι ώστε να πάρετε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Να θυμάστε ότι κάποια από τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ μπορεί να περιέχουν περισσότερο αλάτι, για αυτό καλό είναι να τσεκάρουμε την ετικέτα του προϊόντος που θα αγοράσουμε και να διαλέξουμε την πιο υγιεινή και λιγότερο επεξεργασμένη εκδοχή του.

Δείτε περισσότερα στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved