Πώς να «κάψεις» τα αγαπημένα σου φαγητά

Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο δεν είναι επειδή θέλω να σας κάνω να νιώσετε τύψεις για την τροφή που καταναλώνετε ή να σταματήσετε να καταναλώνετε τα αγαπημένα σας φαγητά.

Πώς να «κάψεις» τα αγαπημένα σου φαγητά

Όπως όλοι, έτσι και εγώ, αγαπάω την ισορροπημένη διατροφή αλλά και καταναλώνω πού και πού το junk food μου! Πάρα πολλές φορές έχουμε τονίσει ότι ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής που περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή και φυσική δραστηριότητα είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι στην καθημερινότητά μας. Κάποιες φορές όμως ίσως το παρακάνουμε λιγάκι με τα όχι και τόσο υγιεινά τρόφιμα ή χάνουμε λίγο την αίσθηση σχετικά με το πόσες θερμίδες μπορεί να έχει τελικά ένα τρόφιμο. Ακόμη, πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε πόση ενέργεια ''καίει'' ένας οργανισμός ανάλογα τη φυσική δραστηριότητα που κάνει.

Ετοίμασα λοιπόν τα παρακάτω σχέδια έτσι ώστε να καλύψω τις ανάγκες και τις απορίες όλων σας σχετικά με τις θερμίδες που μπορείτε να πάρετε καταναλώνοντας τα αγαπημένα σας φαγητά σε σύγκριση με τις θερμίδες που μπορείτε να μεταβολίσετε κάνοντας κάποια μορφή φυσικής δραστηριότητας (γυμναστική, χόμπι ή δουλειές στο σπίτι).

Πιο συγκεκριμένα, παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά:

  1. πόσες θερμίδες θα μπορούσε να ''κάψει'' -περίπου- ένα άτομο 70 κιλών όταν κάνει κάποιες από τις παρακάτω φυσικές δραστηριότητες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved