Υγιεινό πρωτεϊνικό κέικ βρώμης με καρότο και σοκολάτα - Λίγες θερμίδες, μεγάλη απόλαυση

Υγιεινό πρωτεϊνικό κέικ βρώμης με καρότο και σοκολάτα  - Λίγες θερμίδες, μεγάλη απόλαυση
Bigstock

Αν θέλετε ένα κέικ που να συνδυάσει ευκολία και νοστιμιά, τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή.

Το κέικ βρώμης με καρότο είναι μια νόστιμη παραλλαγή του κλασικού κέικ, σε μια πιο υγιεινή εκδοχή, καθώς δεν περιέχει αλεύρι και ζάχαρη.

Είναι ένα επιδόρπιο ιδανικό για όλη την οικογένεια καθώς μπορούν μικροί και μεγάλοι να το απολαύσουν ως πρωινό ή απογευματινό σνακ χωρίς ενοχές.

Η συνταγή της Νάντιας Μπουλέ για το πιο λαχταριστό carrot cake - Πώς θα το φτιάξετε βήμα - βήμα

Διατροφικά οφέλη

Βρώμη

Πλούσια σε β-γλυκάνες, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Επίσης, η βρώμη περιέχει διαλυτές ίνες που προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και προσφέρουν αίσθημα κορεσμού.

karota.jpg

Οι πιο υγιεινές και μαλακές μπάρες βρώμης με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Καρότα

Πηγή β-καροτενίου, που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, απαραίτητη για την υγεία των ματιών και του δέρματος. Επιπλέον, τα καρότα περιέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία από χρόνιες ασθένειες.

Και να θυμάστε πώς ένα μέτριο κομμάτι αυτού του υγιεινού κέικ που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram o Adam Hoad (adamhoad_coaching), Women’s Fitness And Weight Loss Expert, περιέχει:

  • Θερμίδες: 162 kcal
  • Πρωτεΐνη: 12g
  • Υδατάνθρακες: 21g
  • Λιπαρά: 3g

Τι θα χρειαστείτε για τη συγκεκριμένη συνταγή:

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

  • 80 γραμμάρια βρώμη
  • 120 γραμμάρια χουρμάδες
  • 100 γραμμάρια καρότο
  • 150 ml γάλα με λίγα λιπαρά
  • 2 αβγά
  • 50 γραμάρια πρωτεΐνη ορού γάλακτος (βανίλια)
  • 20 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και μαγειρική σόδα (μαζί)

Βήματα

  • Αναμειγνύετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
  • Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ στρώνετε λαδόκολλα, ρίχνετε το μείγμα και πασπαλίζετε από πάνω τη μαύρη σοκολάτα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30 λεπτά.
  • Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved