Μητέρες SOS: Το συγκινητικό τους έργο που σώζει παιδικές ψυχές!

Μόνο συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει το έργο που επιτελεί η φιλανθρωπική οργάνωση Μητέρες SOS η οποία έχει ως μοναδικό της σκοπό να σώσει παιδικές ψυχές!

Μητέρες SOS: Το συγκινητικό τους έργο που σώζει παιδικές ψυχές!

Η συγκεκριμένη οργάνωση δραστηριοποιείται κυρίως στην Αφρική και ασχολείται με παιδιά που έχουν μείνει ορφανά ή έχουν εγκαταλειφθεί από τους βιολογικούς τους γονείς.

Η οργάνωση προσπαθεί να βρει σπίτι αλλά και ανάδοχη οικογένεια σε αυτά τα παιδιά ενώ συγχρόνως τα φροντίζει σε ειδικές εγκαταστάσεις που διαθέτει σε πολλές αφρικανικές χώρες.

Ένα από αυτά τα παιδικά χωριά βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Μαλάουι, το Λιλόνγκουε στο οποίο φιλοξενούνται 114 παιδιά. Σε αυτό θα βρει κανείς νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο, ιατρικό κέντρο και ένα κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης.

Οι Μητέρες SOS δεν είναι απλά μία οργάνωση αλλά ένα σύνολο από γυναίκες που αναλαμβάνουν τον ρόλο της θετής μητέρας για αυτά τα παιδιά μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη οικογένεια που θα τα πάρει.

Οι γυναίκες αυτές εργάζονται μέρα με την ημέρα, προς όφελος των παιδιών αυτών. Ζουν μαζί τους, τα φροντίζουν, τα κάνουν να διασκεδάζουν και τους δείχνουν πολλή αγάπη. Κάνουν όλα τα συνήθη πράγματα που μια μητέρα θα μπορούσε να κάνει στα βιολογικά της παιδιά.

Μάλιστα, παιδιά που τελικά βρίσκουν ανάδοχη οικογένεια, δεν ξεχνούν ποτέ τη γυναίκα που τους φρόντιζε στο χωριό αυτό και συχνά την επισκέπτονται για να περάσουν λίγες ώρες μαζί της.

Παγκοσμίως, υπάρχουν περισσότερες από 5.250 Μητέρες SOS που φροντίζουν 62.000 παιδιά σε 545 χωριά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved