Η «Μητέρα Ηρωίδα» και το παράσημο!

Η «Μητέρα Ηρωίδα» είναι ένας τίτλος τιμής που ξεκίνησε να απονέμει η Σοβιετική Ένωση σε γυναίκες που φρόντιζαν μεγάλες οικογένειες.

Η «Μητέρα Ηρωίδα» και το παράσημο!

Η πρόθεση της Ένωσης τότε ήταν όχι μόνο να τιμήσει τις μεγάλες οικογένειες αλλά επίσης να αυξήσει την οικονομική βοήθεια σε έγκυες γυναίκες, μητέρες μεγάλων οικογενειών και ανύπαντρες μητέρες όπως και να ανεβάσει το επίπεδο διαβίωσης της μητέρας και του παιδιού.

Αυτός ο τίτλος τιμής απονεμήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1944 στη Ρωσία. Από τότε άρχισε να δίνεται σε γυναίκες με δέκα ή και παραπάνω παιδιά.

Δινόταν στα πρώτα γενέθλια του τελευταίου παιδιού της μητέρας με την προϋπόθεση ότι τα άλλα εννέα παιδιά ήταν εν ζωή. Παιδιά που είχαν πέσει θύματα πολέμου ή είχαν χάσει τη ζωή τους από σοβαρή ασθένεια της εποχής, προσμετριούνταν και ας είχαν πεθάνει.

Εκτός από το παράσημο που έπαιρναν οι μητέρες, αποκτούσαν και άλλα προνόμια όπως σύνταξη εφ' όρου ζωής, αλλά και χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης από το κράτος ως βοήθεια.

Όσο καιρό δινόταν αυτός ο τίτλος τιμής, πάνω από 430.000 γυναίκες τιμήθηκαν με αυτόν. Η «Μητέρα Ηρωίδα» συνεχίζει να υπάρχει στην πραγματική ζωή, όχι όμως για το ρωσικό κράτος που έχει σταματήσει να τιμά τις γυναίκες που αποκτούν πολλά παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved