Μαμά εξομολογείται το πόσο δύσκολο είναι το να είσαι μια… μαμά με γρίπη! (pics)

Είναι δύσκολο να είσαι μια άρρωστη μαμά.

Μαμά εξομολογείται το πόσο δύσκολο είναι το να είσαι μια… μαμά με γρίπη! (pics)

Η Desiree Fortin πρόσφατα ταλαιπωρήθηκε από μια γρίπη. Και εκείνη, και ο σύζυγός της και τα τρίδυμα. Μοιράζεται μαζί μας το πόσο δύσκολο είναι να είσαι και μαμά και μαμά με γρίπη και μας δίνει συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

«Είναι χειμώνας και δυστυχώς η γρίπη έφτασε και στο σπίτι μας. Κάνω το καλύτερο που μπορώ για να το αποτρέψω, αλλά και οι πέντε μας έχουμε βήχα και φτερνιζόμαστε. Ευτυχώς, διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα φάρμακα ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνουμε στο φαρμακείο, το οποίο είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει κάποιος να κάνει όταν είναι άρρωστος.

Η γονική μέριμνα ενώ είστε άρρωστη είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα. Συνήθως οι άμυνές μου είναι πολύ ισχυρές, αλλά την περασμένη εβδομάδα έπαθα ένα από τα χειρότερα κρυολογήματα που είχα ποτέ. Τα τρίδυμα αρρώστησαν μόλις δύο εβδομάδες πριν και σκέφτηκα ότι είχα ξεπεράσει τον κίνδυνο, αλλά προφανώς όχι. Ευτυχώς είχα όλα τα φάρμακα που γνώριζα ότι θα με κάνουν να αισθανθώ καλύτερα. Έτσι είμαι προετοιμασμένη είτε αρρωστήσω εγώ είτε τα τρίδυμα. Τα τρίδυμα συνήθως χρειάζονται θεραπεία για το αναπνευστικό γι’ αυτό κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε το να φτάσουμε ως εκεί. Έχουμε μάθει πολλά για το τι πρέπει να κάνουμε και πότε είναι καιρός να πάμε στον γιατρό εάν πρόκειται για βήχα, κρύωμα ή γρίπη.

Μερικά από τα κοινά συμπτώματα της γρίπης είναι πονοκέφαλος και πυρετός, συμφόρηση, βήχας, ρινική καταρροή και φτάρνισμα. Δεν είναι επίσης πολύ αργά για να κάνετε το εμβόλιο γρίπης σας. Εγώ έκανα το δικό μου πρόσφατα. Είναι επίσης σημαντικό να ενημερώσετε τα παιδιά σας σχετικά με τους εμβολιασμούς.

Προληπτικές συμβουλές: Πλύνετε τα χέρια σας, παραμένετε στο σπίτι όταν είστε άρρωστοι, βήχετε στον αγκώνα σας. Μάθετε και στα παιδιά σας να το κάνουν.

Αν αντιμετωπίζετε συμπτώματα παρόμοια με της γρίπης πηγαίνετε στον γιατρό την πρώτη, το πολύ τη δεύτερη μέρα, ειδικά εάν ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου: παιδιά κάτω των 2 ετών, ενήλικες άνω των 65 ετών, έγκυες γυναίκες και όποιος πάσχει από περίπλοκη ή σοβαρή ασθένεια».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved