«Να κάνω δεύτερο παιδί;»: Απαντήσεις σε όσα σας προβληματίζουν

Πολλές μητέρες προβληματίζονται για το αν είναι έτοιμες να κάνουν ένα δεύτερο παιδί.

«Να κάνω δεύτερο παιδί;»: Απαντήσεις σε όσα σας προβληματίζουν

Κάποιες θα ήθελαν να χαρίσουν ένα αδελφάκι στο πρωτότοκό τους, άλλες θέλουν μια μεγάλη οικογένεια. Η απόφαση αυτή επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες που μπορεί να είναι εξωτερικοί – οικονομικοί-, συναισθηματικοί, από τον σύντροφό μας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές σκέψεις, αλλά και συμβουλές, που είναι κοινές για όλες τις μητέρες που αντιμετωπίζουν αυτό το δίλημμα.

Κάθε παιδί αλλάζει τα πάντα

Ξέρετε ήδη πως ένα παιδί φέρνει πολλή χαρά αλλά και πολλές ευθύνες και γνωρίζετε ότι ένα παιδί αλλάζει την οικογενειακή σας ζωή. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό και η προσωπικότητά του προσθέτει μια νέα διάσταση στην οικογένεια, επηρεάζει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μελών της. Το πρώτο παιδί σας θα έχει ένα νέο άτομο να παίζει, να μοιράζεται. Για εσάς οι ανάγκες θα πολλαπλασιαστούν. Κάθε παιδί, κάθε νέο άτομο με τη δική του προσωπικότητα, που προστίθεται στην οικογένειά σας θα αλλάξει τη ζωή σας, θα χρειαστεί μια περίοδο προσαρμογής και θα φέρει νέα δεδομένα στο σπίτι σας.

Η εγκυμοσύνη

Σε μερικές γυναίκες η ιδέα του να μην είναι ξανά έγκυες ποτέ δημιουργεί ένα τεράστιο άγχος. Παρ’ όλα αυτά το ότι σας αρέσει η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν είναι από μόνος του αρκετά καλός λόγος για να φέρετε στον κόσμο άλλο ένα παιδί. Θα πρέπει να θέλετε πραγματικά να αναλάβετε τη φροντίδα του και όταν γεννηθεί. Επίσης θα πρέπει να θυμάστε πως στην απόφασή σας αυτή συμμετέχουν και ο μπαμπάς του παιδιού και πως όλα σας τα παιδιά θα πρέπει να απολαμβάνουν την ίδια αγάπη και σταθερότητα.

Υγεία και ηλικία

Η ηλικία φαίνεται να είναι ένας παράγοντας που προβληματίζει πολλές γυναίκες ως προς το να πάρουν την απόφαση να φέρουν για δεύτερη φορά στον κόσμο ένα παιδί. Ανησυχούν ότι οι πιθανές ασθένειες και η κούραση θα επηρεάσουν την ποιότητα ζωής του μελλοντικού τους παιδιού. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η μέση ηλικία που μια γυναίκα μπορεί να αποκτήσει ένα παιδί έχει αυξηθεί. Θα πρέπει φυσικά να έχετε κατά νου ότι όσο περνάνε τα χρόνια και μεγαλώνετε τόσο πιο δύσκολο είναι να μείνετε έγκυος και αυξάνονται οι κίνδυνοι επιπλοκών. Εάν η υγεία σας είναι εύθραυστη, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν λάβετε την απόφασή σας.

Ακολουθήστε το ένστικτό σας

Πολλοί είναι οι – λογικοί - παράγοντες που επηρεάζουν την απόφασή μας για το αν θα προχωρήσουμε ή όχι σε μια δεύτερη εγκυμοσύνη. Η υγεία, η ηλικία, η κατάσταση μεταξύ του ζευγαριού, οι οικονομικές δυνατότητες. Πριν πάρετε όμως την τελική σας απόφαση θα πρέπει να συμβουλευτείτε και το ένστικτό σας, την καρδιά σας. Μην αποφασίσετε να κάνετε ένα παιδί γιατί θέλετε και ένα αγόρι, αφού έχετε μόνο κορίτσια. Μην αποφασίσετε να κάνετε ένα παιδί μόνο και μόνο για να έχει το άλλο σας παιδί παρέα. Αποφασίστε να κάνετε ένα παιδί από αγάπη και σιγουρευτείτε πως θα μπορείτε να του προσφέρετε την αγάπη, τον χρόνο και την ενέργεια που έχει ανάγκη το νέο μέλος που θα προστεθεί στην οικογένειά σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved