Η εμπειρία μου ως πρώτη φορά μανούλα!

Η Μαρία-Λουίζα Βούρου μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της ως πρώτη φορά μαμά, με τον ερχομό του μωρού της καθώς και την άποψή της για το θηλασμό.

Η εμπειρία μου ως πρώτη φορά μανούλα!

Γεια σας αγαπητές μανούλες,

Με αφορμή την Εβδομάδα Θηλασμού, κλήθηκα από το Mothersblog.gr να μοιραστώ τη δική μου εμπειρία μαζί σας!

Έγινα μανούλα πριν 40 ημέρες σε ένα υπέροχο, πανέμορφο και αρκετά φαγανό θα έλεγα μπέμπη! Συγκεκριμένα στις 28 Σεπτεμβρίου είδα για πρώτη φορά το γιο μου! Γεννήθηκε 4,100 κιλά και όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα μεγάλο μωρό! Δεν ξέρω και εγώ πως χωρούσε στην κοιλιά μου μιας και δεν είχα πάρει πολλά κιλά.

Είχα αποφασίσει από την αρχή της ότι θέλω να τον θηλάσω. Έτσι λοιπόν από την αίθουσα ανάνηψης που ήμουν μου τον έφερε η μαία μου να τον θηλάσω αμέσως και να πάρει το πρώτo γάλα που είναι τόσο μα τόσο σημαντικό για το μωρό! Ευτυχώς ο μπέμπης άρχισε να πίνει, με λίγη δυσκολία βέβαια αρχικά, καθώς ήταν κάτι καινούριο τόσο για εκείνον όσο και για μένα! Πόση συγκίνηση ένιωσα!

Όλες τις μέρες στο μαιευτήριο τον θήλαζα αποκλειστικά και τον είχα σχεδόν όλη την ώρα στο δωμάτιο για να συνηθίζουμε ο ένας τον άλλο!

Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται υπομονή μέχρι το μωρό να πιάσει τη θηλή της μαμάς και να αρχίζει να κατεβαίνει το γάλα. Προσπαθούσα συνέχεια πάρα το γεγονός ότι πονούσα λίγο, αλλά ήμουν αποφασισμένη να δώσω στο μωρό μου όσο πιο πολύ μητρικό γάλα μπορώ χωρίς όμως να πιέζομαι!

Το ψυχολογικό κομμάτι είναι λιγάκι δύσκολο καμιά φορά.. Οι ορμόνες μας είναι στα ύψη και η κούραση μεγάλη.. Το πιο σημαντικό είναι η μαμά να είναι καλά για να είναι και το παιδί της!

Για όσες έχουν προβληματάκια με τραυματισμούς όπως είχα εγώ ή αν το παιδί τους δεν μπορεί να πιάσει καλά το στήθος ή έχουν θηλή προς τα μέσα ή θέλουν να γυρίσουν στη δουλειά τους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δε μπορούν να θηλάσουν απευθείας, να μην ανησυχούν καθόλου αφού υπάρχουν λύσεις!

ph1

Τα προϊόντα Philips Avent μπορούν να κάνουν το θηλασμό πιο εύκολο για όλες μας! Χειροκίνητο ή ηλεκτρικό θήλαστρο, προστατευτικά θηλών, επιθέματα στήθους και ό,τι μας χρειάζεται έτσι ώστε να απολαμβάνουμε στο έπακρον και εμείς και το μωρό μας αυτή την μοναδική επαφή! Προϊόντα φτιαγμένα με πείρα 30 ετών για να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε ό,ποια πρόκληση συναντήσουμε! Έτσι λοιπόν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε στο μωρό μας αλλά και σε εμάς αυτό το μοναδικό δώρο της φύσης!

Συνεχίζω τον θηλασμό του μπέμπη κανονικά και ελπίζω να φτάσουμε μέχρι 6 μήνες. Γιατί καμιά φορά μπορεί και το γάλα για διάφορους λόγους να σταματήσει, αλλά όσο έχω ακόμα θα του δίνω είτε απευθείας από το στήθος είτε χρησιμοποιώντας θήλαστρο της Philips Avent και αποθηκεύοντας στην κατάψυξη για να μπορώ αν χρειαστεί να λείψω από το σπίτι και να τον ταΐσει η μαμά μου ή ό άντρας μου. Γιατί σίγουρα μια βόλτα τη χρειαζόμαστε και εμείς οι μαμάδες να χαλαρώσουμε!

ph2
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved