Τι κάνει μια μαμά στο σπίτι; Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους (pics)

Τα κάνει όλα και συμφέρει!

Τι κάνει μια μαμά στο σπίτι; Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους (pics)

Δεν αναφερόμαστε μόνο στη μαμά που δεν εργάζεται αλλά σε όλες τις μαμάδες. Που ξυπνάνε νωρίς το πρωί και επιδίδονται καθημερινά σε έναν αγώνα δρόμου για να προλάβουν δουλειά, υποχρεώσεις, νοικοκυριό, παιδιά, διάβασμα, δραστηριότητες (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά).

Που έρχεται Σαββατοκύριακο και περιμένουν να πάρουν μια ανάσα, αλλά φευ! Πρέπει να βάλουν πλυντήρια, να καθαρίσουν, να κάνουν επαναλήψεις ( ναι, ναι πληθυντικός), να πάνε στα παιδικά πάρτυ, - γιατί σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο προκύπτει κάποιο πάρτυ- ε, και κάποια στιγμή να πέσουν ξερές να κοιμηθούν.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Salary.com υπολόγισε ότι ο ετήσιος μισθός μιας μαμάς θα έπρεπε να είναι 116.000 ευρώ!

Και είχε επιχειρήματα γι’ αυτό:

  • Δουλεύει ασταμάτητα και τις 365 μέρες του χρόνου. Με υπερωρίες, όλα τα Σαββατοκύριακα, όλες τις αργίες, χωρίς άδεια.
  • Καθημερινά δουλεύει ως σεφ (πρωινό, σνακ για το σχολείο και το σύζυγο της, μεσημεριανό, σνακ για το απόγευμα, μαγειρεύει για το βράδυ συν τα έξτρα φαγητά που φτιάχνει)
  • Καθημερινά ξοδεύει ένα γεμάτο τρίωρο (μπορεί να κάνει και υπερωρίες) ως ψυχολόγος, ξεκινώντας να ακούει τα προβλήματα των παιδιών της, να τους μιλάει, να τα ενθαρρύνει, να τα βοηθάει.
  • Επιπλέον, θα πρέπει να πληρώνεται για την καθημερινή καθαριότητα του σπιτιού (που δεν έχει ωράριο), αλλά και ως οικονομολόγος του σπιτιού, νοσοκόμα, μεταφορέας (κοινώς εκτελεί και χρέη «ταξιτζή» για να μεταφέρει τα παιδιά στις υποχρεώσεις του), και ένα σωρό άλλες ειδικότητες.

Η Stephanie μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram (moderndaywonderland) παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες όλους αυτούς τους διαφορετικούς ρόλους της μαμάς, γράφοντας με χιούμορ ότι αν θέλουν κάτι να ντυθούν (π.χ Halloween) δεν έχουν παρά να εμπνευστούν (όχι μόνο αυτές) από την καθημερινότητά τους.

Δείτε τις απολαυστικές φωτογραφίες της στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved