Πώς μπορεί να γίνει λίγο πιο δροσερή η καθημερινότητά σου

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και εσύ αναζητάς τρόπους για να δροσίσεις τα παιδάκια σου μέχρι να φύγετε για διακοπές.

Πώς μπορεί να γίνει λίγο πιο δροσερή η καθημερινότητά σου

Η Αθήνα μπορεί να μην είναι η πιο φιλόξενη πόλη τους θερινούς μήνες, παρόλα αυτά προσφέρει αρκετές επιλογές για την οικογένειά σου και εσένα. Πάρκα, παιδικές χαρές, θερινά σινεμά και κοντινές παραλίες στην Αττική είναι μόνο μερικές ιδέες για αποδράσεις από την καθημερινότητα.

Μην απελπίζεσαι λοιπόν! Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να πάρεις μία ανάσα δροσιάς. Φρόντισε την οικογένειά σου με τον καλύτερο τρόπο και διασκέδασε με τα αγγελούδια σου, απολαμβάνοντας στο έπακρο ακόμη και τις πιο ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας προτάσεις!

Βόλτες στα πιο δροσερά σημεία της πόλης

Ο καταπράσινος Εθνικός Κήπος, το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι και το Πάρκο Ελευθερίας είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου. Επίτρεψε στα παιδάκια σου να απολαύσουν το παιχνίδι στη Φύση και να μείνουν λίγο παραπάνω έξω, αυτήν την περίοδο που δεν έχουν σχολείο. Άφησέ τα να εκφραστούν ελεύθερα, να δοκιμάσουν νέα αθλήματα και να ζήσουν νέες εμπειρίες όσο εσύ χαλαρώνεις, διαβάζοντας το βιβλίο σου. Το βράδυ κάνε την καλύτερη έκπληξη και δώστους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ταινία κινημένων σχεδίων στα θερινά σινεμά της πόλης, όσο εσύ χαζεύεις τον έναστρο ουρανό. Κάνε το καλοκαίρι της οικογένειά σου λίγο πιο συναρπαστικό!

Πάρε τα απαραίτητα μέτρα πριν βγεις έξω!

Απόφυγε τις μετακινήσεις μεταξύ 11:00 και 16:00 και φρόντισε σε αυτό το διάστημα το παιδάκι σου να μένει σε έναν δροσερό ή κλιματιζόμενο χώρο. Προτίμησε τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες για τις αποδράσεις σου στην πόλη, που η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή.

Τους θερινούς μήνες επίλεξε ανοιχτόχρωμα βαμβακερά ρούχα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και διευκολύνουν την εξάτμιση του ιδρώτα. Προτίμησε πέδιλα και όχι κλειστά παπούτσια και κάλτσες. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς ότι τα κομμάτια που θα διαλέξεις πρέπει να επιτρέπουν στα αγγελούδια σου να κινούνται ελεύθερα. Μην ξεχνάς ότι, το καπέλο, τα γυαλιά ηλίου και φυσικά το αντηλιακό είναι απαραίτητα για κάθε μέλος της οικογένειας.

Αν συνεχίζουν να παραπονιούνται για τη ζέστη, ένας εύκολος τρόπος για να τα φρεσκάρεις και να τα δροσίσεις είναι τα υγρά μαντηλάκια που θα σε σώσουν σε κάθε σου έξοδο. Είναι η πιο «έξυπνη» λύση για να καθαρίσεις τα χέρια, το πρόσωπο, τον λαιμό και τους ώμους, καθώς είναι δερματολογικά ελεγμένα, δεν περιέχουν οινόπνευμα και έχουν ουδέτερο ph. Έτσι, θα χαρίσουν τόσο στα μικρά σου όσο και σε εσένα τη φρεσκάδα και την καθαριότητα που χρειάζεστε καθημερινά!

KATHIMERINOTITA MAMAS 3

Ενυδάτωση και ελαφριά γεύματα

Προτίμησε πάντα τα σκιερά και δροσερά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, όπου και αν επιλέξεις να πας με την οικογένειά σου, μην ξεχάσεις τα απαραίτητα «σύνεργα» για να τα δροσίσεις. Ένα μπουκαλάκι νερό, είναι απαραίτητο σε κάθε σας βόλτα! Μην ξεχνάς να προσφέρεις όσο πιο συχνά μπορείς ένα ποτηράκι νερό στα πιτσιρίκια, καθώς η ζέστη προκαλεί αφυδάτωση. Φρόντισε λοιπόν να καταναλώνουν τις απαραίτητες ποσότητες νερού που χρειάζονται και πρόσφερέ τους ένα δροσιστικό ρόφημα ή έναν χυμό.

Ξέρεις καλά ότι η διατροφή είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη των μικρών μας. Τι πρέπει να προσέξουμε το καλοκαίρι; Επίλεξε ελαφριά και συχνά γεύματα που θα τους χαρίσουν την ενέργεια που χρειάζονται καθημερινά. Απόφυγε τα «βαριά» φαγητά και προτίμησε δροσιστικά σνακ, όπως φρουτοσαλάτες, γρανίτες με φυσικά συστατικά και χειροποίητες μπάρες δημητριακών. Στο διαδίκτυο θα βρεις άπειρες συνταγές για να εμπνευστείς τις δικές σου δημιουργίες, που θα φτιάξεις με αγνά υλικά και πολλή αγάπη!

Απόλαυσε κάθε στιγμή στο σπίτι και στην εξοχή και κάνε τις πιο όμορφες εκπλήξεις στα μικρά σου! Πέρνα ποιοτικό χρόνο μαζί τους στα πιο δροσερά σημεία της πόλης και απολαύστε λίγο περισσότερο το Καλοκαίρι όπου και αν βρίσκεστε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved