«Μετανιώνω περισσότερο γιατί δεν ...» Δέκα μητέρες απαντούν

Θα αλλάζατε κάτι από τη συμπεριφορά σας απέναντι στα παιδιά αν είχατε τη δυνατότητα να γυρίσετε το χρόνο πίσω;

«Μετανιώνω περισσότερο γιατί δεν ...» Δέκα μητέρες απαντούν

Έχετε επίγνωση των λάθος χειρισμών που ενδεχομένως κάνατε στην ανατροφή του παιδιού σας ή θεωρείτε ό,τι δεν έχετε να μετανιώσετε για κάτι; Πριν απαντήσετε, διαβάστε τι είπαν δέκα μητέρες που πλέον τα παιδιά τους είναι μεγάλα. Για ποια πράγματα έχουν μετανιώσει αλλά και για όσα θα ήθελαν να κάνουν διαφορετικά.

- «Μην κάνετε πράγματα στα παιδιά σας απλά επειδή αισθάνεστε πίεση είτε από την οικογένειά σας, τους φίλους, το σχολείο. Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και κυρίως στα παιδιά σας. Το έμαθα όταν πια τα παιδιά μου μεγάλωσαν.»-Τ.
-«Λυπάμαι που δεν ώθησα τα παιδιά μου να ασχοληθούν με τη μουσική.»-R.
-«Μακάρι να ήμουν πιο εγκρατής στις αντιδράσεις μου. Να μην είχα υψώσει τη φωνή μου στα παιδιά τόσες φορές.» -E.
-«Μακάρι να είχα μάθει στα παιδιά μου να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι. Νομίζω θα ήταν πιο υπεύθυνα σήμερα.»- L.
-«Τι έπρεπε να είχα κάνει; Υποθέτω να έλεγα λιγότερα «όχι» στα αγόρια μου, από συνήθως οφειλόταν στη δική μου ανασφάλεια.»–Κ.
-«Να είχα παίξει περισσότερο με τα αγόρια μου. Να είχαμε κάνει περισσότερες εκδρομές και να διασκεδάζαμε με τον τρόπο που είχαν στο μυαλό τους.»-C.
-«Ένα πράγμα που θα ήθελα να είχα κάνει διαφορετικά είναι ότι θα ήθελα να είχα κάνει περισσότερα!» - C.
-«Μακάρι να ήμουν πιο οργανωμένη. Έτσι, δεν θα ξόδευα όλο το χρόνο μου για την καθαριότητα του σπιτιού, το μαγείρεμα, το πλύσιμο, να είμαι μόνιμα αγχωμένη. Δεν απόλαυσα τα χρόνια που ήταν μικρά τα παιδιά μου, γιατί συνεχώς σκεφτόμουν όλα όσα είχα να κάνω.» -J.
-«Θα ήθελα να είμαι ευγνώμων για όσα είχα στη ζωή μου.»-Μ.
-«Τώρα, όπως το σκέφτομαι, ναι, ήθελα να μην δίνω τόση σημασία στο τι λέει ο κόσμος και να πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου.»- C.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved