5 πράγματα που λένε οι άλλοι για το παιδί σας και σας ενοχλούν πολύ

Από τη στιγμή που θα αρχίσει η εγκυμοσύνη σας να είναι ορατή, θα γίνεται αποδέκτης πολλών συμβουλών.

5 πράγματα που λένε οι άλλοι για το παιδί σας και σας ενοχλούν πολύ

Οι οποίες και φυσικά δεν θα περιοριστούν μόνο στην περίοδο της εγκυμοσύνης σας. Με το που γεννήσετε, γνωστοί και άγνωστοι, θα έχουν κάτι να σας πουν, να σας συμβουλέψουν, να σας επικρίνουν, χωρίς καν να τους το ζητήσετε.
Από το σούπερ μάρκετ ή τη βόλτα στην πλατεία, έως το εστιατόριο ή το κατάστημα, άγνωστοι, αυτοβούλως, θα σας συμβουλεύσουν –πιθανώς καλοπροαίρετα- για το δικόσας παιδί. Και επειδή έχει συμβεί σε πολλές μητέρες, το todaysparent.com, κατέγραψε τα πιο εκνευριστικά πράγματα που καλούνται να διαχειριστούν οι μαμάδες από αγνώστους:

1. «Το μωρό σας φαίνεται πεινασμένο. Μήπως πρέπει να το ταΐσετε;»
Είναι μία κλαστική ερώτηση την οποία μπορεί να σας την απευθύνουν άγνωστοι μόλις δουν ή ακούσουν το μωρό σας να κλαίει. Φυσικά η επόμενη ερώτηση είναι αν το θηλάζετε και αν γνωρίζετε τα οφέλη του θηλασμού.
2. «Γιατί δεν του φοράτε καπέλο; Θα κρυώσει το κεφαλάκι του»
Για κάποιο λόγο, οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να σχολιάσουν τον τρόπο που είναι ντυμένο το παιδί σας. «Τι ωραίο φορεματάκι, φοράει», « το έχεις πολύ λεπτά ντυμένο», « κάνει κρύο , να του φοράτε καπέλο», κι άλλα παρόμοια και χαριτωμένα. Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις παρατηρήσεις είναι: «Νομίζω ότι το παιδί μου είναι ντυμένο ακριβώς όπως πρέπει.»
3. «Συγνώμη που σας το λέω, αλλά θα πρέπει να το κοιτάξετε αυτό στο παιδί. Μπορεί να είναι σημάδι αυτισμού»
Όταν ένας ξένος σας ενημερώνει ότι το παιδί σας φαίνεται να έχει ένα ασταθές βλέμμα ή να μην πάει κάτι καλά με το βηματισμό του, υποθέτουμε ότι κάτι γνωρίζει. Ρωτήστε λοιπόν αν είναι παιδίατρος, οφθαλμίατρος, δερματολόγος ή οτιδήποτε άλλο που τον καθιστά ειδικό για ένα τέτοιο σχόλιο. Διαφορετικά, αδιαφορήστε.
4. «Αχ, πως απέκτησε το σημαδάκι αυτό; Θα φύγει ή είναι μόνιμο;»
Είναι μάλλον μια άβολη στιγμή όχι τόσο για εσάς όσο για το παιδί σας, ειδικά αν είναι σε ηλικία που καταλαβαίνει τα πάντα. Ακόμα κι αν το σχόλιο γίνεται με καλή πρόθεση, δεν παύει να είναι από έναν άγνωστο, και αυτό είναι αρκετό για να σταματήσει εκεί η κουβέντα.
5. «Είναι δικό σας το παιδί που κλαίει και ουρλιάζει στο διάδρομο;»
Όταν τα παιδιά σας «φρικάρουν» σε δημόσιο χώρο είναι ενοχλητικό. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε να ακούσετε από αγνώστους είναι υποδείξεις για το πώς πρέπει να χειριστείτε το παιδί σας που παραμένει σε έξαλλη κατάσταση. Ξέρετε τι είναι πραγματικά χρήσιμο; Αν, αγνοήσουν το ξέσπασμα του παιδιού σας που επιδιώκει εκείνη τη στιγμή την προσοχή σας. Αυτό, ναι είναι μια χρήσιμη υποστήριξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved