Απλά tips για τις μαμάδες που δουλεύουν από το σπίτι

Aν δουλεύετε από το σπίτι, πολύ πιθανόν να δυσκολεύεστε να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία με το ή τα μικρά σας αγκαλιά...

Απλά tips για τις μαμάδες που δουλεύουν από το σπίτι

Μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας λιγο πιο εύκολη, βάζοντας τα πράγματα όσο το δυνατόν ...στη θέση τους. Θέστε τα όρια από την αρχή και ακόμη κι αν σας πάρει λίγο χρόνο, με τον καιρό θα μπουν όλα σε τάξη.

1. Βρείτε βοήθεια. Με ελαχιστες εξαιρεσεις, είναι πολύ δύσκολο να δουλεύετε και να προσέχετε και το μωρό σας. Κανονίστε λοιπόν με μια νταντά ή με κάποιον συγγενή για τη φροντίδα του μωρού σας εκείνες ή κάποιες ώρες εργασίας. Θα πρέπει να μπορείτε να απαντάτε στο τηλέφωνο, χωρίς ο πελάτης ή ο εργοδότης να ακούει κλάματα ή φωνές...

2. Στήστε τον χώρο σας. Μη δουλεύετε ανοίγοντας το λαπτοπ πάνω σε πάνες και σαλιάρες. Κάντε απο΄πριν λιγο χώρο, φτιάξτε τον όμορφα, ιδανικά βάλτε ένα χώρισμα και προσπαθήστε να εξηγήσετε στα μικρά σας ότι η μαμά δουλεύει και δεν πρέπει να τη διακόπτουν.

3. Κάντε ένα διάλειμμα αν οι ώρες είναι πολλές. Αν είστε συνεπείς θα είστε και αποδοτικές. Αν θέλετε κάντε ένα διάλειμμα για να δείτε το μωρό σας, να το ταϊσετε ή να φάτε με τα παιδιά σας και επιστρέψτε στις εκκρεμότητες με 'γεμάτες μπαταρίες'.

4. Οταν τελειώσετε με τη δουλειά, κλείστε τον υπολογιστή και τρέξτε στα παιδιά σας! Είναι βασανιστικό να ακούς το μωρό να σε ζητάει και να πρέπει να στείλεις μαιλ ή να κάνεις τηλεφωνήματα... Μόλις τελειώσετε, μην καθυστερείτε άλλο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved