Γιατί θυμώνει μια μαμά; 5 πραγματικοί λόγοι

Οι περισσότερες μητέρες θεωρούν την ανυπακοή των παιδιών τους ως προσωπική προσβολή.

Γιατί θυμώνει μια μαμά; 5 πραγματικοί λόγοι

Θυμώνουν με τη συμπεριφορά τους και απαιτούν σεβασμό και άμεση συμμόρφωση στις υποδείξεις τους.Σπάνια όμως ο θυμός τους έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αν νοιώθετε και εσείς μετά από μια συγκεκριμένη συμπεριφορά του παιδιού σας, να σας ανεβαίνει στο αίμα στο κεφάλι, προτού αρχίσετε τις φωνές, σκεφτείτε την πραγματική αιτία που σας έκανε έξαλλη. Προσπαθείστε να ηρεμήσετε γιατί ο θυμός σας δεν θα επιφέρει το είδος της υπακοής που θέλετε. Αναλογιστείτε μήπως η πράξη του παιδιού σας είναι απλώς μία αφορμή για το ξέσπασμά σας και οι λόγοι είναι βαθύτεροι. Όπως:

1.Παίρνετε πολλά πράγματα προσωπικά
Για κάποιο παράλογο λόγο, οι περισσότερες μαμάδες αισθάνονται την ανυπακοή ως προσωπική προσβολή. Το θράσος τους τις ενοχλεί και ξεχνούν ότι έχουν μπροστά τους παιδιά.Κάθε φορά που νοιώθετε το θυμό να σας κυριεύει, σκεφτείτε τι σας ενοχλεί: Θυμώσατε επειδή δεν κάνει ότι του λέτε; Λογικό, όμως ο θυμός σας δεν θα επιφέρει το είδος της υπακοής που θέλετε. Ηρεμήστε σκεφτείτε ότι η συνέπεια, η πειθαρχία, και η ειλικρίνεια μπορούν να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και όχι τα ξεσπάσματά σας.
2. Οι προσδοκίες σας δεν είναι ρεαλιστικές
Εχετε πολλές απαιτήσεις από τα παιδιά σας και συχνά τα αδικείτε. Μπερδεύετε τις ικανότητες που έχει ένα παιδί και ξεχνάτε την ηλικία του. Γιατί, όσο προικισμένο κι αν είναι δεν παύει οι ανάγκες του να σχετίζονται με την ηλικία του. Μην περιμένετε λοιπόν από ένα 3χρονο να συμπεριφέρεται ως 6χρονο, απλά γιατί έτσι θέλετε.
3. Αισθάνεστε άδεια και χρειάζεστε "επαναφόρτιση"
Η μητρότητα απαιτεί πολλές θυσίες αλλά δεν χρειάζεται να θυσιάσετε την ψυχική σας υγεία. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνετε μόνο και μόνο επειδή πρέπει. Ωστόσο, όσο δύσκολο κι αν είναι στην πράξη, οφείλετε να βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, για το καλό όλης της οικογένειας. Εάν αισθάνεστε άδεια, όσο και να προσπαθείτε δεν θα μπορείτε να προσφέρετε το παραμικρό. Ζητήστε λοιπόν τη βοήθεια του συζύγου σας ή των γονιών σας, για να ξεκλέψετε λίγο χρόνο για σας. Θα σας κάνει καλό.
4.Έχετε αφήσει τα πράγματα να ξεφύγουν από τον έλεγχο
Το πώς συμπεριφέρονται τα παιδιά, τις περισσότερες φορές, είναι αποτέλεσμα των δικών σας επιλογών στην ανατροφή τους. Προφανώς και έχουν τη δική τους ελεύθερη βούληση, ωστόσο, αν είστε χαλαρή, πολύ αυστηρή, ή ασυνεπής κάνει τα παιδιά να νοιώθουν ότι δεν είναι επιθυμητά. Αν η κατάσταση στο σπίτι είναι εκτός ελέγχου, τότε κάντε ...reset. Αλλάξτε την τακτική σας, επαναπροσδιορίστε τις προτεραιότητές σας εξηγήστε στα παιδιά σας ξανά και ξανά τι περιμένετε από αυτά.
5. Είστε αγχωμένη και χρειάζεστε μία διέξοδο
Όταν είστε αγχωμένη μπορεί να γίνετε ευέξαπτη. Ισως να μην είστε σε θέση να ελέγξετε τις συνθήκες που σας προκαλούν στρες, αλλά τα παιδιά σας δεν πρέπει να υποφέρουν για αυτό. Ίσως θα πρέπει ν’ αλλάξετε ορισμένα πράγματα από την καθημερινότητά σας. Το σημαντικό είναι να είστε σε θέση να διαχειριστείτε το θυμό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved