Καθαρά Δευτέρα 2017: Περάστε όμορφα μαζί με τα παιδιά σας

Αν ο καιρός σας το επιτρέπει και κανένα από τα μέλη της οικογένειας δεν ταλαιπωρείται απο εποχιακές ιώσεις ή αλλεργίες, μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη μέρα μαζί με τα μικρά σας!

Καθαρά Δευτέρα 2017: Περάστε όμορφα μαζί με τα παιδιά σας

Ασχοληθείτε με τον χαρταετό σας! Αγοράστε τον παρέα, ή φτιάξτε τον παρεα αν τα χέρια του μπαμπά «πιάνουν». Αν τον έχετε ήδη αγοράσει, μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν κάτι επάνω, το αρχικό τους ή ένα σχέδιο, ή με κάποιο τρόπο να αφήσουν το αποτύπωμά τους.

Μετά το πέταγμα του αετού κατευθυνθείτε όλοι μαζί για ...σαρακοστιανούς μεζέδες. Είτε στο βουνό, αν είστε ορεινοί τύποι, είτε παραλικά, βρείτε μια ταβερνούλα που να σας ικανοποιεί και ...βουρ! Ιδανικά, ψάξτε για μαγαζί με περιφραγμένη αυλίτσα, για να κυκλοφορούν με ασφάλεια τα μικρά σας ζιζάνια.

Εναλλακτικά, προτιμήστε ένα άλσος ή ένα πάρκο και ξεκινήστε για ένα απολαυστικό, διασκεδαστικό πικ νικ. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να ασχοληθείτε το πρωί από πριν όλοι μαζί για την ετοιμασία του πικ νικ. Τα φαγητά, το μαγείρεμα, το πακετάρισμα, όλα απαιτουν πολλά χέρια, και κάθε βοήθεια είναι σημαντική για τη μαμά! δώστε αρμοδιότητες στους μικρούς σας βοηθούς, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσετε λίγο ή θα φτιάξετε ένα έξτρα καλαθάκι!

7 νόστιμες συνταγές για την Καθαρά Δευτέρα

Στα μικρά παιδιά αρέσει να ακούνε ιστορίες. Στον δρόμο λοιπόν για το φαγητό, πείτε τους την ιστορία του χαρταετού. Ενημερωθείτε για το πώς ξεκινησε αυτο το έθιμο και πείτε το σαν ένα μεγάλο παραμύθι, μέχρι να φτάσετε, ώστε να γλυτώσετε επιπλέον και την 'γκρίνια' της πείνας!

Να εχετε στο νου σας, ότι πρέπει πάντα να πετάμε το χαρταετό σε χώρους ανοιχτούς, μακριά από γκρεμούς, και ποτέ από ταράτσες.Επίσης δεν πετάμε το χαρταετό κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα. Σε περίπτωση όμως που o χαρταετός μπλεχτεί σε αυτά, να μην προσπαθήσουμε να τον ξεμπλέξουμε, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Καλά Κούλουμα σε όλους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved