Είναι η κουζίνα σας ασφαλής για τα παιδιά σας;

Μία μαμά μπαινοβγάινει στην κουζινα άπειρες φορές τη μέρα. Πολλές από αυτές, ακολουθούν και τα μωρά. Εχετε σκεφτεί αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας;

Είναι η κουζίνα σας ασφαλής για τα παιδιά σας;

Αρχικά, καλό θα είναι να τοποθετήσετε το μικρό σας σε μια ψηλή καρέκλα ή ένα φορητό πάρκο, όταν είστε απασχολημένη στην κουζίνα. Αυτό θα το προστατέψει από πιθανούς κινδύνους και θα το κρατήσει μακριά από καυτές επιφάνειες.

Να έχετε πάντα σε ασφαλή και μη προσβάσιμα για το παιδί σημεία τα αιχμηρά αντικείμενα.

Δημιουργείστε ένα ράφι πάνω στο οποίο το παιδί σας θα μπορεί να βάζει ό,τι θέλει και φροντίστε να είναι σε σημείο που να μπορεί να φτάσει χωρίς βοήθεια, ώστε να μην έχει συνέχεια την έννοια να σας μιμηθεί χωρίς να μπορεί!

Προσέχετε όταν μαγειρεύετε να μην αφήνετε κατσαρόλες με νερό που βράζει ή με φαγητό που μαγειρεύεται σε κάποιο μάτι της κουζίνας το οποίο φτάνει το παιδί σας. Πάντα να τοποθετείτε τις κατσαρόλες με τα χερούλια προς το πίσω μέρος της ηλεκτρικής κουζίνας, ώστε να μην μπορεί να τα πιάσει.

thehomeissue_kitchensafe02



Κρύψτε τα καλώδια και καλύψτε τις πρίζες.

Μην αφήνετε ποτέ την πόρτα του φούρνου ανοιχτή. Εάν είναι δυνατόν, μονώστε την πόρτα του φούρνου για να προστατεύετε το παιδί σας από τη θερμότητα.

Αν θέλετε να έχετε στο σπίτι σνακ, μπισκότα, σοκολάτες και γλυκά, τότε απλά φροντίστε να είναι καλά κρυμμένα μέσα σε δοχεία, βάζα και κουτιά, τα οποία θα τοποθετήσετε σε ψηλά συρτάρια ή ράφια που να μην μπορούν να φτάσουν τα παιδιά αλλά και που να μην μπορούν ούτε καν να τα δούνε. Είναι λάθος να βάλετε ένα κουτί μπισκότα σε ένα ντουλάπι με τζάμι, καθώς το παιδί μόλις τα δει θα ψάξει να βρει τρόπο να το φτάσει!

Μην αφήνετε τραπεζομάντηλα να κρέμονται από το πλάι του τραπεζιού. μπορεί να βρεθεί όλο το τραπέζι στο πάτωμα με μία μόνο κίνηση!

Είναι καλό να έχετε προνοήσει τα συρτάρια και οι πόρτες να κλείνουν με μαγνήτη ή κλίπς, ώστε να μη μπορούν τα παιδιά να τα ανοίγουν. Έτσι δεν κινδυνεύουν να πιάσουν τα χέρια τους και να τραυματιστούν με το κλείσιμο του συρταριού ή με τα διάφορα αντικείμενα, όπως μαχαίρια, ή άλλα που βρίσκονται αποθηκευμένα.

Τέλος, καλύψτε τις γωνίες του τραπεζιού γιατί υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει το παιδι το κεφάλι του!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved