Ταξιδεύετε με μωρό: Μερικές χρήσιμες συμβουλές

Για να απολαύσετε το οικογενειακό σας ταξίδι, αφήστε το μωρό σας να καθορίσει το πρόγραμμα και το ρυθμό.

Ταξιδεύετε με μωρό: Μερικές χρήσιμες συμβουλές

Πρέπει να είστε διατεθειμένοι να σταματήσετε όταν θέλετε να προχωρήσετε και να προχωρήσετε όταν θέλετε να σταματήσετε. Και χρειάζεται υπομονή. Πολλή υπομονή!

Μην τρελαίνεστε με τη ρουτίνα του, γιατί απλώς θα κάνετε τα πράγματα δυσκολότερα.

Μην το ξυπνήσετε για να φάει αν έχει κοιμηθεί. Θα ξυπνήσει όταν πεινάσει. Να είστε σίγουρη.

Διατηρήστε την καθαριότητα και την υγιεινή. Τα μωρομάντηλα είναι απαραίτητα στα ταξίδια. Οχι μόνο για το άλλαγμα του μωρού, αλλά και για να καθαρίσετε όλοι τα χέρια σας και ενδεχομένως και την επιφάνεια στην οποία θα αλλαξετε το μωρό σας.

Μην εχετε το μωρό κοντά σε ανθρώπους που έχουν συνάχι ή φαινονται κρυωμένοι. Δε θέλετε να κάνετε το ταξίδι μαζί με ιωσεις και μικρόβια.

Μην είστε με το μωρό κοντά σε καπνίζοντες.

Προγραμματίστε πολλά διαλείμματα και περιόδους ξεκούρασης για εσάς και το μωρό σας.

Σκεφτείτε από μέρες πριν τι θα χρειαστείτε και μην τρέχετε πανικόβλητες να βρείτε νερό ή αλλαξιά την τελευταια στιγμή.

Προνοήστε για το πώς θα περάσει ο χρόνος μεσα στο πλοίο ή το αεροπλάνο και προμηθευτείτε παιχνιδάκια, βιβλία και φροντίστε να έχετε φορτισμένο το τάμπλετ αν πρόκειται να απασχολήσετε το παιδί για λιγο. Να έχετε πάντα μαζί σας μερικές μικρές δραστηριότητες για παιδιά όταν ταξιδεύουν. Παίξτε μαζί παιχνίδια ή διαβάστε παρέα.

Να θυμάστε ότι είναι πρακτικά αδύνατο για μικρά παιδιά να επισκεφθούν σε μία ημέρα τρια μουσεία. Προσπαθήστε να σχεδιάσετε μία δραστηριότητα την ημέρα, στη συνέχεια περάστε το υπόλοιπο της ημέρας στην πισίνα ή σε ένα πάρκο, καθιστώντας έτσι πολύ πιο χαλαρωτικό ταξίδι και για εσάς. Σεβαστείτε το ρυθμό του παιδιού, επιβραδύνετε και χαλαρώστε. Αν χάσετε κάτι που θέλατε να δείτε, απλά κάντε το την επόμενη φορά.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι, ακόμα κι αν το ταξίδι με το παιδί είναι για σας μια ολοκαίνουρια, περιπετειώδης εμπειρία, σημασία στο τέλος της ημέρας έχει ο προορισμός και όλα τα θαυμαστά που θα βιώσετε εκεί μαζί με το μωρό σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved