Φροντίδα νεογέννητου μωρού: Πώς να κόψετε τα νυχάκια του

Το νεογέννητο μωρό σας, χρειάζεται ειδικη φροντίδα, ατελείωτη αγάπη, απαλές σταθερές κινήσεις και άπειρες, αμέτρητες αγκαλιές.

Φροντίδα νεογέννητου μωρού: Πώς να κόψετε τα νυχάκια του

Το μικρούλι σας απαιτεί, όπως ολα τα ανεογέννητα του κόσμου, ειδικές διαδικασίες για το μπάνιο του, το φαγητό του, την πάνα του και τον... καλλωπισμό του.

Παρόλο που είναι μαλακά, τα νυχάκια του μωρού σας είναι και αιχμηρά γι’αυτό και θα πρέπει να τα κόβετε ώστε να μη γρατζουνιέται. Τα νυχάκια του μεγαλώνουν εκπληκτικά γρήγορα και μπορεί να χρειάζονται κόψιμο έως και δύο φορές την εβδομάδα. Το κόψιμο των νυχιών ενός μωρού την ώρα που στριφογυρίζει είναι σχεδόν αδύνατο, οπότε μία μέθοδος που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη, είναι να περιμένετε να κοιμηθεί! Χρησιμοποιήστε ειδικο νυχοκόπτη για μωρά ή ειδικό ψαλιδάκι για μωρά. Για να αποφύγετε να κόψετε το δέρμα της άκρης του δακτύλου, τραβήξτε το μαξιλαράκι του δακτύλου μακριά από το νύχι καθώς κόβετε.

Για να αποφύγετε το ενδεχόμενο να γρατζουνίσει τον εαυτό του ή εσάς, θα πρέπει να κρατάτε τα νύχια του μωρού κοντά και λεία. Η ιδανική ώρα για το κόψιμο των νυχιών είναι μετά το μπάνιο όταν τα νυχάκια έχουν μαλακώσει με το ζεστό νερό.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό φως στο δωμάτιο για να βλέπετε τι ακριβώς κάνετε. Μπορείτε στην αρχή να κόβετε τα νύχια ίσια και στη συνέχεια με μία χάρτινη λίμα να εξομαλύνετε τις τραχιές άκρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved