4 συνήθειες που αξίζει να κλέψετε από το παιδί σας

Εντάξει, το παραδεχόμαστε. Το παιδάκι σας δεν είναι η καλύτερη επιλογή ανθρώπου για να σας διδάξει μαθήματα ζωής, δεδομένου μάλιστα ότι εσείς είστε που του μάθατε ό,τι ξέρει.

4 συνήθειες που αξίζει να κλέψετε από το παιδί σας

Μπορείτε όμως να μάθετε από εκείνα τα ωραία που κάνουν τα παιδιά..από μόνα τους, ενστικτωδώς και με περίσσεια χάρη!

1. Ξεσπάστε!
Ναι μην πέσετε στα πατώματα και αρχίσετε να κοπανιέστε αλλά μη κρατάτε τα συναισθήματά σας μέσα σας! Εκφραστείτε, ανοιχτείτε, δείξτε αυτο που θέλετε και αυτό που νιώθετε.
2. Πείτε όχι!
Τόσο εύκολα όσο το λένε τα παιδιά! Οσο μεγαλώνουμε το όχι γίνεται δυσκολότερο. Λίγο η ευγένεια, λίγο οι τύψεις, λίγο να είμαστε αρεστοί, να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα.... Και χάνεται η θέλησή μας. Μάθετε να μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζετε και να το λέτε!
3. Βρείτε χαρά στα μικρά πράγματα
Πότε ήταν η τελευταία φορά που χαμογελάσατε με κάτι 'ασήμαντο' ή που ξεκαρδιστήκατε με την καρδιά σας; Γυρίστε γύρω γύρω και γελάστε μέχρι να ζαλιστείτε, κάντε μία μπούρδα, παίξτε και γελάστε με την ψυχή σας.
4. Ζητήστε βοήθεια!
Τα μικρά όταν θέλουν βοήθεια, τη ζητάνε. Εσείς; Mην σας πιάνουν οι ντροπές, μη νιώθετε άσχημα. Ζητήστε τη βοήθεια που χρειάζεστε ευθαρσώς και με ειλικρίνεια, από όποιον νομίζετε ότι μπορεί να σας τη δώσει.!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved