Ολα όσα συμβαίνουν μετά την εγκυμοσύνη στο σώμα σας

Μπορεί τα κουμπιά στο παλιό σας τζιν να μην κουμπώνουν τόσο εύκολα και να νιώθετε ότι το στήθος σας έχει αλλάξει, όμως μία εγκυμοσύνη έχει πολλαπλά οφέλη για το σώμα σας.

Ολα όσα συμβαίνουν μετά την εγκυμοσύνη στο σώμα σας

Η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης μίας σειράς καρκίνων, αλλά και θωρακίζουν την υγεία με ποικίλους τρόπους.

Πρώτα από όλα η μητρότητα έχει συσχετιστεί με τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου του μαστού. Μάλιστα, όσο πιο πολλές εγκυμοσύνες, τόσο πιο πολλές φορές επωφελείται η γυναίκα από τα οιστρογόνα που εκκρίνονται στο τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Επιπλέον, η εγκυμοσύνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών, αλλά και καρκίνου του ενδομητρίου.

Οι γυναίκες χάνουν κατά μέσο όρο περίπου 5,5 κιλά κατά τη γέννα. «Εσείς φέρνετε το μωρό σας στον κόσμο, και μαζί με αυτό χάνετε πολύ αίμα και πολλά υγρά», εξηγεί η δρ. Sarah B. Krieger, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. «Μέσα σε αυτές τις 24 ώρες, έχει αρχίσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση της επαναφοράς του σώματός σας», προσθέτει.

Μπορεί μετά τη γέννα να χαλαρώνει το γεννητικό σύστημα με πιθανή την εμφάνιση ακράτειας, αλλά υπάρχουν ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους πριν και μετά τον τοκετό που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα συμπτώματα και θα επαναφέρουν γρηγορότερα τους μυς σας.

Αν και το σώμα επανέρχεται στην πρότερη μορφή του αν φροντίσετε λίγο τη διατροφή σας, είναι πιθανό η λεκάνη σας να σας φαίνεται λίγο πιο ανοιχτή και το στήθος, όπως επίσης και η κοιλιά να εμφανίσουν χαλάρωση. Το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστική θα σας βοηθήσει να επανέλθετε σε ικανοποιητικό βαθμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved