12 λόγοι που σας κάνουν εκπληκτική μαμά

Το να είσαι γονιός είναι δύσκολο πράγμα. Δεν είναι μία ιδιότητα που διδάσκεται, υιοθετείται, ή κληρονομείται.

12 λόγοι που σας κάνουν εκπληκτική μαμά

Επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν οδηγίες... χρήσης παρά μόνο γενικές πληροφορίες, ο γονιός πάντα έχει το άγχος και την αγωνία αν είναι καλός στο νέο του και πιο σημαντικό ρόλο. Νοιώθει ενοχές για τις ώρες απουσίας από το σπίτι, για την έλλειψη υπομονής, για την αδυναμία του να γίνει ο σούπερ ήρωας που μπορεί να κάνει τα πάντα για το παιδί του.

Είναι όμως έτσι; Πρέπει η μητέρα (το «φορτίο» των ενοχών είναι πάντα πιο μεγάλο στις μάνες) να αμφισβητεί σχεδόν καθημερινά αν είναι καλή μαμά; Η blogger Bethany Ramos, είναι πεπεισμένη ότι δεν υπάρχει λόγος να είμαστε ενοχικές. Για την ίδια τα πράγματα είναι απλά: «Αν είσαι μία μητέρα που νοιάζεται για το παιδί της -και η πλειοψηφία νοιάζεται-, είσαι μία εκπληκτικά μαμά», πιστεύει η Bethany.

Παραθέτει μάλιστα και επιπλέον 12 λόγους γιατί οφείλουμε να νοιώθουμε καλές μάνες.
1. Έχετε γεννήσει ένα υγιέστατο παιδί. Δεν είναι αυτονόητο, ούτε δεδομένο.
2. Ακόμα και όταν δεν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, προσπαθείτε και δεν εγκαταλείπετε. Αναζητάτε την καλύτερη λύση για το παιδί σας.
3. Δεν αφήνετε τους φόβους ή τις φοβίες σας να σας καθηλώσουν. Απεναντίας, τους/ τις καταπολεμάτε ακόμα και όταν νοιώθετε ότι έχετε παραλύσει.
4. Θέλοντας και μη, έχετε γίνει ένας μικρός ...γιατρός με τη βοήθεια της Google φυσικά. Σπυράκια, κοκκινίλες, εξανθήματα, πυρετός, σας κινητοποιούν στο λεπτό.
5. Τι και αν είστε κουρασμένη; Το μωρό όταν πεινάει δεν σας ρωτάει αν μπορείτε. Εσείς λοιπόν είστε εκεί για να το θηλάσετε ή να του φτιάξετε το γάλα του, alert 24 ώρες το 24ωρο.
6. Σκέφτεστε το μωρό σας συνεχώς. Ειδικά αν λείπετε στη δουλειά, η απουσία από το σπίτι τον πρώτο καιρό μπορεί να είναι μία ευχάριστη διέξοδος όμως ο αποχωρισμός δεν είναι εύκολος. Θα είναι καλά, θα κλαίει, θα φάει, θα κοιμηθεί, είναι μερικά από τα συνήθη ερωτήματα που “βασανίζουν” τη νέα μητέρα.
7. Έχετε εξελιχθεί σε έναν μικρό σεφ. Γιατί ποιος άλλος εκτός από τη μητέρα θα αναζητήσει έξυπνους τρόπους για να «κρύψει» μέσα στο φαγητό του παιδιού, τροφές που μόνο στη θέα τους αρνείται να φάει κλείνοντας ερμητικά το στόμα;
8. Θα στερηθείτε τα πάντα για να μην του λείψει κάτι. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα υλικά αγαθά...
9. Είστε μία σούπερ μαμά: Τα κάνετε όλα και συμφέρετε. Γιατί ποιος άλλος, μπορεί να κρατά το παιδί, να μαζεύει το σπίτι, να σηκώνει το τηλέφωνο και ενίοτε να μαγειρεύει την ίδια στιγμή;
10. Μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσατε πλήρως όμως τα αποθέματα υπομονής σας, έχουν αυξηθεί ( δεν είπαμε ότι είναι ανεξάντλητα ). Ωστόσο, μάθατε να υπομένετε τα ξεσπάσματα του παιδιού σας και να δίνετε τόπο στην οργή πολύ πιο εύκολα σε σχέση με το παρελθόν.
11. Έχετε παραιτηθεί από το δικαίωμα ενός ήρεμου, χορταστικού και ξεκούραστου ύπνου. Το 8ωρο είναι για σας συνώνυμο με το ωράριο εργασίας σας και ποτέ με τον ύπνο.
12. Όσο και αν προσπαθείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες, δεν γίνεται. Όχι λόγω ανικανότητας αλλά γιατί δεν είναι εφικτό. Εκ των πραγμάτων. Μην ανησυχείτε, συμβαίνει σε όλες μας.

Γι αυτούς και πολλούς άλλους λόγους είστε μία καλή μαμά.

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved