Οταν η μαμά υποφέρει από πονοκεφάλους, το μωρό είναι πιο πιθανό να υποφέρει από κολικούς

Οι μητέρες που υποφέρουν από πονοκέφαλους, έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά που υποφέρουν από κολικούς, σε σχέση με εκείνες τις μανούλες που ποτέ δεν είχαν ιστορικό πονοκεφάλων και ημικρανιών.

Οταν η μαμά υποφέρει από πονοκεφάλους, το μωρό είναι πιο πιθανό να υποφέρει από κολικούς

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε Αμερικάνικη έρευνα, νευρολόγων και παιδο–νευρολόγων από το πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, το οποίο λειτουργεί και αντίστροφα, αφού οι κολικοί θεωρούνται πλέον ένα πρώιμο σύμπτωμα των κατοπινών πονοκεφάλων, όταν πια, το παιδί θα έχει μεγαλώσει.

Όπως διαπίστωσαν, οι μητέρες με ημικρανίες και πονοκεφάλους στο παρελθόν, έχουν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες, να αποκτήσουν μωρά, που υποφέρουν από κολικούς. Συνολικά το 29%, των μωρών που είχαν μαμάδες με ιστορικό πονοκεφάλων, έπασχαν από κολικούς, έναντι ενός ποσοστού της τάξης του 11%, για τα μωρά που οι μητέρες τους δεν είχαν πονοκέφαλους και ημικρανίες.

Οι κολικοί στα μωρά λοιπόν, σύμφωνα με τους Αμερικάνους νευρολόγους, πιθανότατα να αποτελούν πρόδρομα των πονοκεφάλων, στους ενήλικες, όταν δηλαδή τα μωράκια μεγαλώσουν και ενηλικιωθούν. Τα μωρά με κολικούς είναι πιθανώς και πιο ευαίσθητα και ευάλωτα στα εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τα φώτα, και οι ήχοι. Ακριβώς δηλαδή, όπως οι ενήλικες είναι ευαίσθητοι όταν έχουν πονοκέφαλο, σε τέτοιου είδους ερεθίσματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved