Μωρό 4 μηνών: Προσοχή στις πτώσεις!

Η ανάπτυξη του μωρού ειναι ραγδαία. Ξαφνικά, το μωρό σας μπλέκει τα χεράκια του, ψελλίζει και σας γελάει! Ειναι όμως και αυτός ο μήνας που αρχίζουν τα ατυχήματα, αφού το μικρουλάκι σας, το μωρό σας που έφτασε 4 μηνών, ξεκινάει να ...γυρίζει!

Μωρό 4 μηνών: Προσοχή στις πτώσεις!

Συγκεκριμένα, ένα μωρό 4 μηνών μπορεί τώρα να γυρίζει από την πρηνή στην ύπτια θέση. Αυτός είναι ένας από τους μεγαλυτερους κίνδυνους γιατί μπορεί εύκολα να πέσει από το κρεβάτι. Αν δεν είστε μαζί του, τότε μην αποχωρίζεστε τα προσατευτικά του κρεβατιού, και μην το αφήνετε χωρίς επίβλεψη στην αλλαξιέρα!

Στους 4 μήνες, το μωρό μπορεί να τραβήξει τα ρούχα για να καλύψει το πρόσωπο, μπορεί να κοιμηθεί 6 ώρες συνέχεια (γιούππι!), ακόμη και να αποκοιμηθεί μόνο του στην κούνια του!

Ψελλίζει, «μπαμπαλίζει», γελά και τσιρίζει, αν το βάλετε να καθίσει και του κρατάτε τα χεράκια κρατάει τη ράχη σχεδόν ίσια και διατηρεί το κεφάλι καλά και σταθερά.

Αγκαλιάζει με τα δυο χέρια, πιάνει με ακρίβεια το παιχνίδι που του έπεσε, εξερευνά και ψαχουλεύει, ενώ κάνει πλέον διαφορετικούς ήχους με το στόμα, κάνει φούσκες, γελάει δυνατά όταν το γαργαλάνε και απλώνει τα χέρια για να το σηκώσουν!

...Μία ευτυχία 4 μηνών! Απολαύστε τη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved