Διατροφή για παιδιά: 10 απίθανοι τρόποι να τα κάνετε να φάνε λαχανικά!

Πόσες φορές έχει προσπαθήσει να δώσετε φρούτα ή λαχανικά στο παιδί σας, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία; Θέλει υπομονή, αγάπη και σίγουρα… πονηριά.

Διατροφή για παιδιά: 10 απίθανοι τρόποι να τα κάνετε να φάνε λαχανικά!

Αν του κάνετε το χατίρι και αρχίσετε να μαγειρεύετε δεύτερο φαγητό κάθε μέρα, ενισχύοντας την άρνησή του για τα λαχανικά, μόνο κακό θα του κάνετε. Βρείτε τρόπους να εντάξει «αυτά τα πράσινα» που δεν του αρέσουν καθόλου στη διατροφή του.

1. Να είστε εσείς το καλό παράδειγμα. Αν σας βλέπει να τρώτε κι εσείς, κάποια στιγμή πιθανόν να ζηλέψει. Αν σας βλέπει να τα αποφεύγετε, δε θα είστε ποτέ πειστική.

2. Δοκιμάστε να εναλλάσσετε τις γεύσεις και τα είδη, τις υφές και το μαγείρεμα. Παίξτε με ωμά και βρασμένα, με φρέσκα ή στον ατμό, με διαφορετικές πρασινάδες, δείξτε ότι το κολοκύθι και το αγγούρι δεν ειναι το ίδιο, δώστε του αν δοκιμάσει μπρόκολο ωμό και καροτάκια, κομμένα σε ροδέλες και γενικά βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει!

3. Φυσικά παίξτε με τα χρώματα και τα σχέδια. Δημιουργείστε φατσούλες, εικονες, αεροπλάνα και ό,τι άλλο μπορειτε να σκεφτείτε!

4. Βάλτε τα πάνω σε πίτσα, ή μέσα σε πίτα ή σάντουιτς! Προσθέστε ψιλοκομμένες τομάτες στη σάλτσα της πίτσας. Προσθέστε τριμμένο κολοκύθι, μανιτάρια φρέσκα ή από κονσέρβα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ή ροδέλες κόκκινων ή πράσινων πιπεριών. Σε κάποια παιδιά μπορεί να αρέσουν τα “δεντράκια” από μπρόκολο πάνω στην πίτσα τους.

5. Δοκιμάστε κόλπα οπως το τυρί! Αν του αρέσει το τριμμένο τυρί, μπορεί να το δοκιμάσετε επάνω στο κουνουπιδι ή το μπρόκολο.

6. Φτιάξτε τους ντρέσινγκ! Αθώες σάλτσες από γιαούρτι ή σάλτσα ντομάτας μπορεί να τα βοηθήσει να τα φάνε, αν τα βουτάνε πρώτα στο dip!

7. Βάλτε τα σε ομελέτα! Φτιάξτε μια ομελέτα φούρνου με λαχανικά με σπανάκι, μανιτάρια, πιπεριά, κρεμμύδι και ό,τι άλλο θέλετε και προσθέστε τα στην ομελέτα !

8. Βάλτε τα στη σάλτσα των ζυμαρικών. Τρίψτε κολοκυθάκι, καρότο ή ό,τι άλλο σας έρθει στο μυαλό στη σάλτσα ή στον κιμά για τα μακαρόνια! Από το τίποτα, είναι κι αυτό ένα βήμα!

9. Φτιάξτε τον κιμά με λαχανικά. Είτε φτιάξτε κεφτεδάκια ή μπιφτέκια από λαχανικά, είτε βάλτε τα λαχανικά σας ψιλοκομμένα μέσα στον κιμά για τα κεφτεδάκια, κάθε περίπτωση μπορεί να δουλέψει!

10. Βάλτε τα σε σούπες ή στον πουρέ, πολτοποιημένα. Υπάρχουν παιδιά που απλώς δε θέλουν να τα βλέπουν, αλλά η γεύση δεν τους ενοχλεί!

Και τέλοσπάντων, μην πτοείστε! Θα έρθει η ώρα που θα τα φάει! Μπορεί να σας παιδέψει λίγο, αλλά αν βρείτε το κόλπο, μην το εγκαταλείψετε! Κάποια στιγμή θα μάθει να τα τρώει και «ακάλυπτα».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved