Ο ύπνος του μωρού δεν είναι εύκολο πράγμα...

Ο ύπνος του μωρού είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή της νέας μαμάς. Υπάρχουν τρόποι να βοηθήσετε τα μικρά σας αγγελούδια να αποκοιμηθούν πιο εύκολα.

Ο ύπνος του μωρού δεν είναι εύκολο πράγμα...

Τους πρώτους μήνες της ζωής του το μωρό δεν έχει αναπτύξει ακόμη σταθερές συνήθειες στον ύπνο του.
Περίπου στους έξι πρώτους μήνες της ζωής του προσπαθεί να αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας. Από αυτό το σημείο κι έπειτα είναι σημαντικό να συνηθίσει σ' ένα τακτικό ωράριο ύπνου. Να θυμάστε ότι ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη του μωρού, γι αυτό και πρέπει να δημιουργήσετε τις τέλειες συνθήκες στο περιβάλλον του παιδιού ώστε να κοιμηθεί γλυκά και ευεργετικά.

Θερμοκρασία
Το μωρό θα αποκοιμηθεί εύκολα, όταν νοιώθει βολικά και άνετα. Στόχος είναι μία θερμοκρασία ιδανική για έναν ελαφριά ντυμένο ενήλικα.

Ντύσιμο μωρού
Να θυμάστε ότι τα μωρά συνήθως χρειάζονται ένα μόνο ρούχο παραπάνω από τους ενήλικες, μη τους φοράτε λοιπόν πολλά ρούχα γιατί απλώς θα ιδρώσουν και θα εκνευριστούν. Αποφύγετε να φοράτε στο νεογέννητο νυχτικά ή φορμάκια με κουμπιά, κορδέλες ή γιακάδες και αφαιρέστε οτιδήποτε μπορεί να το ενοχλήσει

Δάπεδο
Αν είστε σε κρύο ή θορυβώδες δωμάτιο, βάλτε ένα μαλακό χαλάκι ή μια μοκέτα. Θα βοηθήσει και στο να ζεσταθεί το πάτωμα και όλο το δωμάτιο με τη σειρά του, αλλά και στον περιορισμό των ήχων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο ήσυχου χώρου για ύπνο.

Φως
Τα παντζούρια ή οι κουρτίνες θα προστατέψουν το δωμάτιο από το πρωινό φως.
Επίσης χαμηλώστε τα φώτα όταν ετοιμάζετε το μωρό σας για ύπνο, χαμηλώνοντάς τα όλο και περισσότερο όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου.

Ρουτίνα
Καθιερώστε την καθημερινή τελετουργία του μπάνιου πριν τον ύπνο. Φροντίστε να γίνεται σε κλίμα ηρεμίας και ησυχίας. Ολοκληρώστε αυτή την καθημερινή του απόλαυση με απαλό μασάζ, που εκτός από την τέλεια ευκαιρία για επικοινωνία μαζι του θα χαρίσει στο μωρό ηρεμια και χαλάρωση.
Στόχος είναι να επαναλαμβάνετε αυτή τη ρουτίνα κάθε βράδυ, ώστε να γίνει συνήθεια για το παιδί σας.

...Ονειρα γλυκά του!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved