Μετά τον τοκετό το λίπος στην κοιλιά δε φεύγει με τίποτα;

Όλοι οι γιατροί και οι μαίες θα σας πουν ότι χρειάζεται χρόνος για να επανέλθει πλήρως το σώμα σας -και ειδικά η κοιλιά σας- από την εγκυμοσύνη .

Μετά τον τοκετό το λίπος στην κοιλιά δε φεύγει με τίποτα;


Αν όμως δεν χάνετε όσο λίπος θα περιμένατε από την κοιλιά, παρά την προσεγμένη διατροφή και τη συστηματική άσκηση, τότε μπορεί να υπάρχουν ορισμένες αιτίες που δεν γνωρίζατε:

Όσο μεγαλώνετε, τόσο πιο δύσκολο είναι να χάσετε το λίπος στην κοιλιά
Καθώς μεγαλώνετε ο μεταβολικός σας ρυθμός πέφτει, καίτε λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με παλιότερα και έτσι ο οργανισμός σας “αναγκάζεται” να αποθηκεύσει περισσότερες θερμίδες με την μορφή λιπώδους ιστού.

belly-fat-older

Δεν ακολουθείτε ποικιλία ασκήσεων στο γυμναστήριο
Οι ασκήσεις που εστιάζουν στην αύξηση του καρδιακού ρυθμού (διάδρομος, ποδήλατο κλπ) δεν αρκούν από μόνες τους για να μειώσετε την περιφέρεια στην μέση σας. Θα πρέπει να κάνετε έναν συνδυασμό αυτών με ασκήσεις με βάρη.

belly-fat-spinclass

Έχετε αυξημένο στρες
Οι καθημερινοί στρεσογόνοι παράγοντες κάνουν την προσπάθειά σας να χάσετε κοιλιακό λίπος πιο δύσκολη, επειδή αυξάνεται η “ορμόνη του στρες” στον οργανισμό, η κορτιζόλη, η οποία έχει συνδεθεί επιστημονικά με μεγαλύτερη ποσότητα κοιλιακού λίπους.

belly-fat-stress


Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι υπομονή. Χρειάστηκαν 9 μήνες για να μεγαλώσει η κοιλιά σας και να μεταφέρει το μωρό σας, οπότε είναι λογικό ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλο τόσο για να επιστρέψει στο αρχικό της σχήμα.

Εκτός από την υπομονή και την επιμονή, και φυσικά την συνέχιση της προσεγμένης διατροφής και της άσκησης θα πρέπει επίσης:

* Να προτιμήσετε τροφές με προβιοτικά (ωφέλιμα βακτήρια που διαβιούν στο έντερο, παρεμποδίζουν την εγκατάσταση των παθογόνων «εισβολέων» και συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου)
Πηγές των προβιοτικών είναι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και τα τρόφιμα που έχουν εμπλουτιστεί με συγκεκριμένες καλλιέργειες προβιοτικών, όπως ορισμένα γιαούρτια του εμπορίου.

* Να ελέγξετε το αλάτι (που προκαλεί κατακράτηση υγρών και επομένως πρήξιμο)

* Να μην τρώτε αργά το βράδυ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved