5 υποσχέσεις που πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας πριν τελειώσει το καλοκαίρι!

Οταν ήμασταν παιδιά μέναμε ανέμελα με τον παππού και τη γιαγιά... Τώρα που δουλεύουμε, ψάχνουμε τί να κάνουμε τα μικρά μας και τα στέλνουμε σε κατασκηνώσεις και summer camps. Eρχεται όμως η εποχή που θα πάρουμε άδεια κι εμείς. Εκείνες οι μέρες που θα περάσουμε με τα παιδιά μας, που τα σχολεία θα είναι κλειστά. Για αυτό το διάστημα λοιπόν, μην ξεχάσετε 5 βασικές συμβουλές - υποσχέσεις στον εαυτό σας!

5 υποσχέσεις που πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας πριν τελειώσει το καλοκαίρι!

1. Θα παίξω
Είναι πολυ εύκολο να καθίσουμε πίσω και να κοιτάμε τα μικρά μας να παίζουν ή να τα αφήσουμε να παίζουν μέχρι να ετοιμάσουμε φαγητό ή να στείλουμε ένα email. Πιστέψτε μας, είναι πολύ πιο διασκεδαστικό, όταν θα τα δείτε να καταβρέχονται στη θάλασσα με τα κουβαδάκια ή τα νεροπίστολα, να πάτε να παίξετε μαζί τους! Φτιάξτε αναμνήσεις!

2. Θα αφήσω τα παιδιά μου να παίξουν
Δώστε τους ευκαιρίες να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Με κουβαδάκια, με επιτραπέζια, με την άμμο, με το νερό, με τα άλλα παιδιά, με τουβλάκια, με χαρτιά μολύβια και μαρκαδόρους, ακόμη και με το φαγητό τους! Μιλήστε με άλλες μαμάδες και κανονίστε ραντεβού σε παραλιες, παιδικές χαρές, κούνιες, πάρκα και όπου αλλού σας βγάζει ο χρόνος και τα χρήματά σας. Ερχεται ακόμη ένας δύσκολος χειμώνας. Εκμεταλλευτείτε το καλοκαίρι σας, όσο ακόμη διαρκεί.

3. Θα ενεργοποιήσω το μήνυμα «είμαι εκτός γραφείου»
Είτε είστε διακοπές, είτε απλά περνάτε την άδειά σας στο σπίτι, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και μην τσεκάρετε τα εμαιλ σας κάθε τρεις και λίγο. «Κατεβάστε» την τεχνολογία και αποφασίστε να είστε παρόντες στην οικογένειά σας. Να είστε εκεί, φυσικά και νοητικά. Να προσέχετε τις λεπτομέρειες. Τα θέλω του παιδιού σας, τις ανάγκες του, τις χαζομάρες του, τις αταξίες του. Να είστε εκεί. Πιο εκεί από ποτέ.

4. Θα κάνω παρέα και με άλλες οικογένειες
Προσπαθήστε να βρείτε οικογένειες που έχουν συνομηλικα παιδιά και περάστε χρόνο όλοι μαζί. Μικροί μεγάλοι. Είτε είναι φίλοι, είτε συγγενείς, είτε συμμαθητές, δώστε παρέα στα παιδιά σας και στον εαυτό σας. Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να περάσουν χρόνο με παιδάκια που μοιράζονται έστω και αυνείδητα την ίδια καθημερινότητα, και στον εαυτό σας να γελάσετε με ιστορίες με χαζά γονεϊκά λάθη ή αστεία περιστατικά από την οικογενειακή σας ζωή.

5. Θα κοιτάζω αυτό το άρθρο συνέχεια
...Για να μην ξεχάσετε αυτά που έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας και τα παιδιά σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved