Το ένα και μοναδικό πράγμα που θέλει μία μαμά να σταματήσουν να κάνουν οι babysitter

Μία μαμά, η Andrea Owen, αποφάσισε να γράψει στον λογαριασμό της στο Facebook ένα ποστ για να μοιραστεί την αγανάκτησή της με τις μπείμπι σίτερ που δεν απαντούν σε μία συγκεκριμένη ερώτηση...

Το ένα και μοναδικό πράγμα που θέλει μία μαμά να σταματήσουν να κάνουν οι babysitter

Και αυτή η ερώτηση δεν ειναι άλλη από το πόσο χρεώνουν την ώρα τους, για να προσέξουν τα παιδιά!

Ειναι απλή κοινή λογική ότι αυτή την ερώτηση θα την κάνουμε όλες οι μαμάδες, πριν πάρουμε την απόφαση να τους εμπιστευτούμε τα παιδιά μας, όταν δεν μπορούμε να είμαστε εκεί. Φαίνεται όμως πως εκείνες όλο και περισσότερο απαντούν «Ο,τι θέλετε να πληρώσετε είναι οκ», το οποίο μπορεί να τις βγάζει από τη δύσκολη θέση, ή ενίοτε να είναι βολικό για κάποιους γονείς, αλλά δεν ειναι σωστό.

Η Owen γράφει πως είναι αδιανόητη αυτή η απάντηση. Είναι η δουλειά τους και πρέπει να την κοστολογήσουν. Πρέπει αυτά τα νέα κορίτσια να αντιμετωπίσουν σοβαρά και επαγγελματικά την δουλειά τους και να δηλωνουν ένα αντίτιμο στις υπηρεσίες που παρέχουν.

«Αυτό ξεκινάει από το σπίτι. Γονείς, μάθετε στα παιδιά σας, ειδικά στις κόρες σας, να δίνουν μία τιμή και να έχουν αυτοπεποίθηση για ό,τι λένε. Ευχαρίστως να κρατήσω το παιδί σας, το κόστος είναι τόσο. Είναι μία πρόταση. Κάντε τις κόρες σας να μάθουν να τη λένε. Εϊναι πανεύκολο» γράφει η ανάρτηση της και συνεχίζει : «Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά δεν είναι. Αυτή η τάση του να μη λένε μία τιμή, είναι γενικότερη στα κορίτσια. Μαθαίνουμε από μικρές να μη λέμε με θάρρος τα αυτονόητα. Αξίζουν όλα όσα δίνουμε. Το babysitting είναι κατεξοχήν κοριτσίστικη δουλειά και πρέπει να τεθούν από νωρίς οι βάσεις για το μέλλον τους, για τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, τις συνεντεύξεις που θα δώσουν στη δουλειά τους και την ικανότητά τους να ζητούν αυτο που αξίζει... Για τα δικαιώματά τους δηλαδή, ό,τι και αν αφορούν αυτά».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved