Πέντε συμβουλές για να αγαπήσουν τα παιδιά σας το διάβασμα βιβλίων

Έρευνες έχουν δείξει ότι η διάθεση για ανάγνωση μειώνεται σταδιακά καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και αυτό συνήθως οφείλεται σε έλλειψη ενδιαφέροντος, μαθησιακές δυσκολίες, προτίμηση ηλεκτρονικών παιχνιδιών και γενικά αρνητική στάση των μεγαλύτερων απέναντι στο διάβασμα.

Πέντε συμβουλές για να αγαπήσουν τα παιδιά σας το διάβασμα βιβλίων

Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείτε να κάνετε εσείς, για να κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν το διάβασμα!

1. Βρείτε βιβλία που ενδιαφέρουν το παιδί σας
Ξέρετε το παιδί σας καλύτερα απο τον καθένα. Μην το πιέζετε να διαβάσει αυτό που θέλετε εσεις! ξεκινήστε με βιβλία του δικού του ενδιαφέροντος, ακόμη κι αν δεν είστε απολύτως ικανοποιημένοι με την επιλογή του...

2. Δώστε το καλό παράδειγμα
Αν το παιδί σας δεν σας βλέπει ποτέ να διαβάζετε, το πιο πιθανό να μην πιάσει στα χέρια του βιβλίο!

3. Κάντε ρόλους τους χαρακτήρες του βιβλίου
Διαβάστε μαζί με το παιδί σας ένα κόμικ, μια ιστορία, ένα παραμύθι, κάνοντας διαφορετικές φωνές ανάλογα με τους ρόλους της ιστορίας.

4. Δημόσια ανάγνωση
Συχνά τα μεγάλα βιβλιοπωλεία διοργανώνουν εκδηλώσεις ανάγνωσης παιδικών βιβλίων από τους ίδιους τους συγγραφείς. Πηγαίνετε μαζί με τα παιδιά σας, ακούστε την ανάγνωση και αγοράστε βιβλία που τους αρέσουν.

5. Αγορά βιβλίων μαζί με το παιδί
Επισκεφτείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάποιο βιβλιοπωλείο και διαλέξτε μαζί βιβλία για τα παιδιά σας. Αφήστε να δουν την ποικιλία των βιβλίων και να βρουν αυτό που θέλουν να διαβάσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved