Πέντε πράγματα που μας ενοχλούν ΠΟΛΥ αφότου γίναμε γονείς...

Δεν ξέρει κανείς αν φταίει η κούραση ή απλώς η ωριμότητα, ή ακόμη και η έλλειψη χρόνου που δίνει άλλη διάσταση σε όσα συμβαίνουν, αλλά σίγουρα υπάρχουν πράγματα στα οποία κατά γενική ομολογία δε δίναμε πολύ σημασία, ενώ μετά την απόκτηση παιδιών, μας ανεβάζουν την πίεση...

Πέντε πράγματα που μας ενοχλούν ΠΟΛΥ αφότου γίναμε γονείς...

Είναι αυτά που θα περιγράψουμε παρά κάτω και άλλα πολλά, κι αν με κάποια νιώσετε να ταυτίζεστε, να ξέρετε απλώς ότι δεν είστε μόνοι. Ούτε τρελλοί. Κι αν σας λένε ότι είστε υπερβολικοί, μη δίνετε σημασία. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και καθησυχάστε τον εαυτό σας. Ολοι και όλες τα έχουμε νιώσει. Παρεμπιπτόντως, η λίστα δε σταματάει να αλλάζει και να εξελίσσεται...

1. Θόρυβοι στη διάρκεια της μέρας:
Δεν είχατε σκεφτεί ποτέ πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι ένα αεροπλάνο που κάνει χαμηλή πτήση, ένα τρένο, μία πειραγμάνη εξάτμιση ή μια παρατεταμένη κόρνα, μέχρι τότε που αυτό συνέβη, ΜΟΛΙΣ είχε αποκοιμηθεί το μικρό σας μετά από μεγάλη προσπάθεια... Πείτε αλήθεια, αν μπορούσατε, ένα mute δε θα το πατούσατε; Επειδή δε μπορείτε, τουλάχιστον χαμηλώστε κινητά και σταθερά τηλέφωνα!

Daytime Disturbances

2. Γραφειοκρατία
Μόλις αποκτήσεις ένα παιδί, κατανοείς ακριβώς τι σημαίνει συμπλήρωση και υποβολή αιτήσεων, «πήγαινε-έλα» χαρτούρας, πρωτόκολλα, αιτήσεις, εγκρίσεις, ασφαλιστικές εταιρείες, μαιυτήρια, θερμοκοιτίδες, ΜΕΝΝ, άδεια κύησης, άδεια λοχείας, άδεια ανατροφής... Τα πάντα θέλουν το χαρτάκι τους!

Filling Out Paperwork

3. Ουρές
Ουρά για το εστιατόριο, για το σούπερμάρκετ, για το σινεμά, για το λούνα πάρκ, για το παιδικό θέατρο, ακόμη και για την κούνια που είναι πιασμένη από άλλο παιδάκι. Ξαφνικά συνειδητοποιείς πόσες φορές καλείσαι να περιμένεις στην ουρά, πράγμα που πιθανόν ούτε να είχες παρατηρήσει, ούτε και να σε ενοχλούσε μέχρι τώρα.

Lines

4. Τυχαίοι άνθρωποι που πιάνουν το παιδί σας
Εσείς περνάτε ώρες για να τους μάθετε διάφορους κανόνες υγιεινής και ξαφνικά εμφανίζεται κάποιος κύριος στο μετρό που αποφασίζει να τσιμπήσει το μαγουλάκι του μωρού σας. Και όσο πιο μικρό (νεογέννητο) είναι, τόσο περισσότερα τα νεύρα σας. Δικαίως.

5. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων που θεωρούν το σκυλάκι τους ίσο με το παιδί σας
Τα λατρεύουμε, είναι ΣΑΝ παιδιά μας, έχουμε κι εμείς, μεγαλώνουμε μαζί, αλλά προς Θεού δεν είναι το ίδιο, και δεν αναφερόμαστε στην αγάπη προς αυτά (αυτό είναι άλλο θέμα). Αναφερόμαστε στις συνήθειες και στις συνθήκες που αλλάζουν μέσα στο σπίτι από τον ερχομό τους. Εγγυώμαστε αυτό: Η νύχτα που κοιμήθηκε για πρώτη φορά το κουτάβι μου, είχε ΠΟΛΛΕΣ διαφορές από την πρώτη νύχτα που κοιμήθηκε μέχρι το πρωί το μωρό μου. Στην προκειμένη, ΤΑ μωρά μου.

Dog Owners Who Think Their Dog Is Equal to Your Child

Επιμέλεια κειμένου: Εβελίνα Σαρρή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved