Kοιλιοπλαστική μετά τη γέννα-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς απασχολεί πλήθος γυναικών και ιδίως εκείνες που έχουν γίνει μανούλες. Η διάταση του δέρματος της κοιλιάς κατά την εγκυμοσύνη είναι σημαντική.

Kοιλιοπλαστική μετά τη γέννα-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κι ενώ μετά από κάποιους μήνες το δέρμα επανέρχεται χάρη στην ελαστικότητά του, δεν επανέρχεται πλήρως. Σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, η ποσότητα του χαλαρωμένου δέρματος είναι μεγάλη, γεγονός που επιδρά αρνητικά τόσο στην εικόνα του σώματος όσο και στην ψυχολογία της γυναίκας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να νιώσουμε ξανά άνετα με την κοιλιά και το σώμα μας; Πως θα βγούμε φέτος στην παραλία χωρίς να κρυβόμαστε με ολόσωμα, άχαρα μαγιό ή καφτάνια; Ρωτήσαμε τον πλαστικό χειρουργό Χρήστο Μεγαπάνο, και μας είπε όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για την κοιλιοπλαστική.

Τι είναι η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής;
Με την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής αφαιρούμε το δέρμα που «περισσεύει» και χαλάει την εικόνα της περιοχής. Παράλληλα, αν χρειάζεται ενδυναμώνουμε τους μύες της κοιλιάς στην περίπτωση που έχουν υποστεί διαχωρισμό, λόγω της τάσης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή κατά την εγκυμοσύνη. Φέρνουμε δηλαδή, στην σωστή θέση, τους ορθούς κοιλιακούς μύες για να αποφύγουμε τον κίνδυνο δημιουργίας κήλης στο σημείο.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει αμέσως μετά τον τοκετό;
Μία γυναίκα μπορεί να καταφύγει στην κοιλιοπλαστική περίπου έξι μήνες μετά από τον τοκετό. Θα πρέπει να δώσει χρόνο στο σώμα της να επανέλθει, ώστε να μην προχωρήσει αδίκως σε μία επεμβατική διαδικασία που μπορεί τελικά να μην χρειαζόταν εξαρχής. Αν μετά από ένα εύλογο διάστημα κάποιων μηνών υπάρχει χαλάρωση, τότε μπορούμε να αφαιρέσουμε το περίσσιο δέρμα και να αποκαταστήσουμε πλήρως την εικόνα της περιοχής.

Αν η γυναίκα κατά την εγκυμοσύνη πήρε αρκετά κιλά τι μπορεί να κάνει;
Και πάλι, αφού δώσουμε στον οργανισμό το απαιτούμενο διάστημα που χρειάζεται για να επανέλθει, εξετάζουμε την περιοχή και αν υπάρχει η ανάγκη συνδυάζουμε την κοιλιοπλαστική με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης, προκειμένου να απομακρύνουμε το περιττό λίπος. Με αυτόν τον τρόπο η κοιλιά της γυναίκας σμιλεύεται και το σώμα της είναι όπως πριν την εγκυμοσύνη, ή και καλύτερο!

Πότε θα δούμε στον καθρέφτη μας τα πρώτα αποτελέσματα από την επέμβαση;
Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά από τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση, μόλις δηλαδή το πρήξιμο και οι μελανιές υποχωρήσουν. Το τελικό, ωστόσο αποτέλεσμα θα το δούμε στον καθρέφτη μας μετά από λίγους μήνες. Μάλιστα, αν η γυναίκα επιτύχει να διατηρήσει ένα σταθερό βάρος μέσα στα χρόνια, το αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής θα είναι μόνιμο. Για τον λόγο αυτό συνιστούμε στις γυναίκες που πρόκειται να ξαναμείνουν έγκυες να περιμένουν προτού προχωρήσουν στην επέμβαση της κοιλιοπλαστικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κοιλιοπλαστική επισκεφτείτε το site Regen http://www.regen.gr/soma/koilioplastiki/ ή στο fb https://www.facebook.com /Regen.yourself

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved