«Τα 10 πράγματα που θέλω να μην ξεχάσουν τα παιδιά μου»

Ένα γράμμα στα παιδιά της με τα σημαντικότερα πράγματα που θέλει- και εύχεται- να μην ξεχάσουν στην ενήλικη ζωή τους έγραψε η μπλόγκερ Rachel, μητέρα έξι παιδιών.

«Τα 10 πράγματα που θέλω να μην ξεχάσουν τα παιδιά μου»

Είναι περισσότερο μία ανοιχτή επιστολή μίας μάνας που εκφράζει ανοιχτά τις ανησυχίες της καθώς βλέπει τα παιδιά της να μεγαλώνουν, ν’ ανοίγουν τις φτερούγες τους και να φεύγουν.

Παρότι γνωρίζει πολύ καλά, ότι τα παιδιά θα ακολουθήσουν το δρόμο τους, ανεξάρτητα από τι προσδοκά ο κάθε γονιός, είναι σημαντικό για την ίδια να ξέρει ότι τα παιδιά της θα πορευτούν με τις αξίες και τις αρχές που φρόντισε να τους διδάξει.

«Βλέπω τη ζωή σας να ξεδιπλώνεται και αναρωτιέμαι, τι θα κάνετε , σε ποια μέρη του κόσμου θα βρεθείτε. Γνωρίζω ότι η πορεία σας θα είναι πολύ διαφορετική από τη δική μου, αυτό το ξέρω, χωρίς αμφιβολία. Δεν έχει σημασία τι θα κάνετε, ελπίζω όμως ότι δεν θα ξεχάσετε αυτά τα σημαντικά πράγματα που σας έχω μάθει», γράφει χαρακτηριστικά η Rachel. Ποια είναι αυτά;

  1. Να προσπαθείτε για το καλύτερο. Ποτέ όμως να μην ξεχνάτε όλα όσα ήδη έχετε.
  2. Να είστε ευγενείς και να αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους με καλοσύνη. Ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες, να είστε σίγουροι ότι η καλοσύνη που θα επιδείξετε θα σας βγει σε καλό. Το ξέρω, χρειάζεται θάρρος και δύναμη, αλλά τελικά η ζωή θα σας ανταμείψει.
  3. Να είστε ταπεινοί. Ανεξάρτητα από το πόσο πετυχημένοι μπορεί να γίνετε στη ζωή σας, να θυμάστε ότι η ταπεινότητα είναι πολύ σημαντική στον άνθρωπο και απαιτείται σκληρή δουλειά για να την επιτύχετε.
  4. Μην ξεχνάτε να ονειρεύεστε. Οι απογοητεύσεις τις ζωής θα είναι πολλές, και τα εμπόδια μεγάλα. Δεν θα πρέπει να πτοηθείτε. Να ονειρεύεστε, να κάνετε σχέδια και να προσπαθείτε να υλοποιήσετε τα όνειρά σας.
  5. Να μάθετε να συγχωρείτε. Η συγχώρεση απαιτεί μεγαλύτερη δύναμη ψυχής απ’ ότι ο φθόνος και το μίσος. Συγχωρώντας έχετε περισσότερη εξουσία απ΄ότι φαντάζεστε.
  6. Μην αφήνετε τα λάθη να καθορίσουν τη ζωή σας. Τα λάθη και οι αποτυχίες είναι κομμάτι του εαυτού σας και μπορεί να μάθετε σημαντικά πράγματα. Μην αφήνετε ένα λάθος να καθορίσει τη ζωή σας ή να αναθεωρήσετε προς το χειρότερο τη γνώμη για τον εαυτό σας. Αποδεχτείτε τα και προχωρήστε.
  7. Μην αναλώνεστε σε μικρά και ανούσια πράγματα. Ο χρόνος κυλά πολύ γρήγορα. Ρουφήξτε τη ζωή και ζήστε τη όσο καλύτερα μπορείτε.
  8. Προσπαθήστε να κάνετε το σωστό. Να είστε δίκαιοι. Να τα έχετε καλά με τη συνείδησή σας.
  9. Αναλάβετε την ευθύνη των πράξεών σας και μη διστάζετε να ζητήσετε συγγνώμη.
  10. Ο,τι και να κάνετε στη ζωή σας, εγώ θα σας αγαπώ για πάντα. Περισσότερο απ΄ότι μπορείτε να φανταστείτε!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved