«Γέννησα και με ενοχλούν τα ράμματα κατά την ούρηση, τι να κάνω;»

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που μετά τη γέννηση του παιδιού τους, έρχονται αντιμέτωπες με την ανάρρωση. Κάποιες φορές η ανάρρωση μετά τη γέννα είναι εύκολη και κάποιες φορές είναι δύσκολη.

«Γέννησα και με ενοχλούν τα ράμματα κατά την ούρηση, τι να κάνω;»

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ή ενοχλήσεις είναι η ούρηση. Οι γυναίκες συνήθως νιώθουν μια μικρή ενόχληση στην περιοχή των ραμμάτων και δυσκολεύονται κατά την ούρηση.

Γιατί ο γιατρός κάνει ράμματα στο περίνεο;

Αξίζει να γνωρίζετε ότι ο κόλπος είναι από τα πιο ελαστικά όργανα στο γυναικείο σώμα και μπορεί να εκταθεί έως και 10εκ. ώστε να γεννηθεί το μικρό σας αγγελούδι. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες γυναίκες κατά τον τοκετό τους γεννούν χωρίς περινεοτομή. Σε περίπτωση που μια γυναίκα γεννήσει με περινεοτομή, μετά το τέλος του τοκετού η περιοχή συρράπτεται με ειδικά ράμματα, τα οποία είναι απορροφήσιμα από τον οργανισμό.

Ο γιατρός της κάθε επιτόκου είναι ο πλέον αρμόδιος για να την ενημερώσει και να την καθοδηγήσει για το πώς θα φροντίσει τα ράμματά της ώστε να μην την ενοχλούν τόσο κατά την ούρηση όσο και κατά την αφόδευση.

Εμείς ρωτήσαμε τους ειδικούς για το τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα σε περίπτωση που τα ράμματα είναι αρκετά ενοχλητικά και μας είπαν ότι αν μια γυναίκα φοβάται να ουρήσει λόγω της ευαισθησία και επειδή νιώθει μουδιασμένη στην περιοχή των ραμμάτων, μπορεί να κάθετε μέσα σε ένα μπολ με νερό κατά τη διάρκεια ενός ζεστού μπάνιου.

Το νερό, αραιώνει τα ούρα και έτσι δεν πονάει μια γυναίκα.

Αν για οποιοδήποτε λόγο νιώθετε μεγάλη ενόχληση και τσούξιμο καλύτερα να μιλήσετε με τον γιατρό ή τη μαία σας.

Να θυμάστε να πίνετε πολύ νερό ώστε να αραιώνουν τα ούρα σας. Μπορεί να πηγαίνετε περισσότερες φορές στην τουαλέτα αλλά σίγουρα θα είναι λιγότερο ενοχλητικό απ΄ο,τι αν πίνετε λίγο νερό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved