Το αφιέρωμα μιας γυναίκας προς τις μη εργαζόμενες μαμάδες που εξόργισε τις εργαζόμενες!

Η Ryshell Castleberry πριν από περίπου τρεις εβδομάδες δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την παρακάτω εικόνα και το εξής μήνυμά:

Το αφιέρωμα μιας γυναίκας προς τις μη εργαζόμενες μαμάδες που εξόργισε τις εργαζόμενες!

«Η γυναίκα μου δεν εργάζεται. Ένας σύζυγός (Σ) μιλά με μια ψυχολόγο (Ψ)!

12803264 1026867147369849 8294885415579439763 n

Ψ: Τι δουλειά κάνετε κύριε Rogers;
Σ: Δουλεύω ως ταμίας σε μια τράπεζα!
Ψ: Και η γυναίκα σας;
Σ: Δεν εργάζεται είναι νοικοκυρά!
Ψ: Ποιος φτιάχνει το πρωινό στην οικογένειά σας;
Σ: Μα φυσικά η γυναίκα μου, αφού δεν εργάζεται!
Ψ: Τι ώρα ξυπνά η σύζυγός σας;
Σ: Ξυπνάει νωρίτερα από εμένα γιατί πρέπει να οργανωθεί. Πρέπει να ετοιμάσει το πρωινό για τα παιδιά και το φαγητό που θα πάρουν στο σχολείο. Να σιγουρευτεί ότι έχουν ντυθεί, ότι έχουν πλύνει δόντια και ότι δεν λείπει τίποτε από την σχολική τους τσάντα! Ξυπνά, όταν ξυπνά και το μωρό γιατί πρέπει να το θηλάσει, να του αλλάξει πάνα και να το ντύσει.
Ψ: Ποιος πάει τα παιδιά στο σχολείο;
Σ: Η γυναίκα μου πάει τα παιδιά στο σχολείο, επειδή δεν εργάζεται!
Ψ: Αφού πάει τα παιδιά στο σχολείο, μετά τι κάνει;
Σ: Συνήθως κάνει όλες τις εξωτερικές δουλειές μαζί με το μωρό. Βάζει και βγάζει συνέχεια το παιδικό καρεκλάκι από το αυτοκίνητο για να το κουμπώσει στο καρότσι και αν ξεχάσει κάτι, κάνει ξανά το ίδιο δρομολόγιο με το αυτοκίνητο. Αφού περάσει από το σούπερ μάρκετ, επιστρέφει σπίτι, ταΐζει ξανά το μωρό, του αλλάζει πάνα και το βάζει για ύπνο ώστε να κάνει με την ησυχία της, τις δουλειές του σπιτιού. Να καθαρίσει το σπίτι, να βάλει πλυντήριο, να απλώσει ρούχα. Ξέρετε όλα αυτά που κάνουν οι γυναίκες που δεν εργάζονται.
Ψ: Το απόγευμα μόλις γυρίσετε από τη δουλειά σας τι κάνετε;
Σ: Ξερουράζομαι φυσικά. Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά τι άλλο θα μπορούσα να κάνω!
Ψ: Τι κάνει η γυναίκα σας το βράδυ;
Σ: Ετοιμάζει βραδινό, τρώμε μαζί με τα παιδιά και μετά θα μαζέψει τα πιάτα να τα βάλει στο πλυντήριο, θα ταΐσει τον σκύλο, θα τον βγάλει βόλτα και αφού επιστρέψει, θα φροντίσει τα παιδιά να διαβάσουν, να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν δόντια και να κοιμηθούν. Μετά θα κάνει μπάνιο το μωρό, θα το θηλάσει και θα το βάλει για ύπνο. Βέβαια μέσα στη νύχτα θα σηκωθεί πολλές φορές για να ταΐσει το μωρό, γιατί το πρωί δεν δουλεύει.

Αυτό είναι το καθημερινό πρόγραμμα μιας μαμάς που κάθεται στο σπίτι όλη μέρα και ονομάζεται «Δεν δουλεύει!»

Το να είσαι σύζυγός-νοικοκυρά δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο πτυχίο αλλά είναι το πρόσωπο «κλειδί» μέσα στο σπίτι και την οικογενειακή ζωή και ευτυχία.

Χαρείτε και εκτιμήστε τη γυναίκα σας, τη μαμά σας, τη γιαγιά σας, τη θεία σας, την αδερφή σας, την κόρη σας γιατί οι θυσίες τους είναι ανεκτίμητες.

Κάποτε κάποιος τη ρώτησε: "Είσαι εργαζόμενη ή νοικοκυρά;" και εκείνη απάντησε:

"Εργάζομαι ως σύζυγος στο σπίτι 24 ώρες την ημέρα
είμαι μάνα, γυναίκα, κόρη, ξυπνητήρι, μαγείρισσα, παραδουλεύτρα, μπαργούμαν, αφεντικό, babysitter, νοσοκόμα, παιδί για όλες τις δουλειές, security, και μπαμπούλας. Κάνω τη νοσοκόμα όταν χρειαστεί και ανακουφίζω όποιον έχει να μου πει τον πόνο του. Δεν μπορώ να πάρω άδεια, δεν μπορώ να αρρωστήσω, δεν έχω ούτε μια μέρα ρεπό και αναγκάζομαι να εργάζομαι και τη μέρα και τη νύχτα. Είμαι απίκο όλη την ώρα
δεν πληρώνομαι για όλα αυτά και είμαι αναγκασμένη να απαντώ στο ερώτημα «Μα τι κάνεις όλη μέρα;»"

Το παραπάνω κείμενο είναι αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις γυναίκες που δίνουν και τη ζωή τους για την οικογένειά τους. Η γυναίκα είναι σαν το αλάτι. Η παρουσία της δεν είναι εμφανής αλλά η απουσία της αφήνει τα πάντα χωρίς γεύση. Μοιραστείτε το με όλες τις γυναίκες του κόσμου!».

Αυτό ήταν το αφιέρωμα της Ryshell Castleberry προς τις μη εργαζόμενες μαμάδες, που έκανε τις εργαζόμενες μαμάδες, να δηλώνουν πώς η ζωή τους είναι ακριβώς ίδια με αυτή, μόνο που επιπρόσθετα εκείνες πρέπει να εργάζονται κιόλας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved