Έξι τύπους ανθρώπων που θα μισήσετε μόλις γίνετε μαμά!

Η Allie G είναι μια νέα μαμά από το New Jersey που δεν μπορεί να θυμηθεί την τελευταία φορά που είχε κοιμηθεί πέντε συνεχόμενες ώρες.

Έξι τύπους ανθρώπων που θα μισήσετε μόλις γίνετε μαμά!

Θέλοντας να δείξει από μια άλλη ματιά πώς είναι να είσαι μητέρα, αποφάσισε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους, τους έξι τύπους ανθρώπων που μια μητέρα μισεί μετά τη γέννηση του παιδιού της. Ποιοι είναι αυτοί;

1. Οι βοηθοί που δεν βοηθούν

Να θυμάστε, όταν διανύατε το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας και τόσο οι φίλοι σας όσο και τα μέλη της οικογένειάς σας, σας έλεγαν πώς επρόκειτο να έρθουν και να σας βοηθήσουν αμέσως μόλις το μωρό γεννηθεί; Λοιπόν, αυτό που δεν σας είπαν είναι ότι με την «βοήθεια», εννοούσαν ότι θα έρχονται στο σπίτι να κρατούν το μωρό συνέχεια αγκαλιά, ενώ εσείς κουρασμένη από το ξενύχτι της προηγούμενης νύχτας θα κάνετε όλες τις δουλειές του σπιτιού. Μεγάλη βοήθεια έτσι; Αντί να περνάτε χρόνο με το πολύτιμο νεογέννητό σας να μαζεύετε το σπίτι... Μην ανησυχείτε. Θα σας δίνουν το μωρό πίσω όταν αρχίζει να κλαίει.

6 parenting mistakes

2. Οι επισκέπτες που πιστεύουν ότι βρίσκονται σε διακοπές

Πρόκειται για τους συγγενείς που ζουν μακριά, και που ανυπομονούν να δουν το μωρό. Και ενώ πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν και λίγο, όχι μόνο μένουν στο σπίτι αλλά περιμένουν να ετοιμάσετε φαγητό για να φάνε και εκείνοι, ενώ μετά βίας μπορείτε να φτιάξετε φαγητό για τον εαυτό σας. Επίσης είναι οι συγγενείς που δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους ζητάτε να βάζουν μονοί τα ρούχα στο πλυντήριο ενώ βρίσκονται σε διακοπές, και γιατί τους λέτε να μπαίνουν στις 2 το βράδυ αθόρυβα στο σπίτι, τι στιγμή δηλαδή που καταφέρατε επιτέλους να κοιμήσετε το νεογέννητο.

3. Το πρόσωπο που φέρνει κέικ κάθε φορά που σας επισκέπτεται

Αρχικά αυτό το πρόσωπο δεν θα το μισήσετε. Μάλιστα θα χαίρεστε κάθε φορά που εμφανίζεται. Εξάλλου ο θηλασμός σας κάνει να αναζητάτε χαμένη ενέργεια στο αφράτο σπιτικό κέικ. Θα καταλάβετε όμως ότι αυτό το πρόσωπο, είχε ως μόνο σκοπό να μην χωράτε στο τζιν σας, αφού κάθε βράδυ, σας πιάνει λιγούρα και αναγκαστικά τρώτε σχεδόν όλο το κέικ από το κουτί ενώ παράλληλα προσπαθείτε να θηλάσετε με το ένα χέρι το μικρό σας.

Ο «Μύθος» της Σούπερ Μαμάς!

4. Τους άρρωστους φίλους

Εμφανίζονται στην πόρτα σας με καταρροή και βήχα. «Ήμουν άρρωστος την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν είναι κολλητικό!», ισχυρίζονται ενώ κάποιοι άλλοι το οφείλουν σε αλλεργία. Πριν πείτε «Σε παρακαλώ πλύνε τα χέρια σου», έχουν ήδη αρπάξει το μωρό από την κούνια και το αγκαλιάζουν. Όταν φταρνίζονται, βλέπετε στην πραγματικότητα τα μικρόβια από το στόμα και τα χέρια να απλώνονται στο νεογέννητο μικρό σας. Στην χειρότερη περίπτωση να αρρωστήσει το μωρό σας, στην καλύτερη να αρρωστήσετε εσείς και να έχετε να αντιμετωπίσετε την εξάντληση της μητρότητας και της ίωσης μαζί!

5. Τη μανούλα που πιστεύετε ότι τα κάνει όλα λάθος

Μπορεί να είναι μια μαμά, μια θεία, μια γιαγιά... Δεν έχει σημασία τόσο το πρόσωπο όσο το ότι κάνουν τα πάντα διαφορετικά από εσάς. «Δεν το κάνεις σωστά... άσε με να σου δείξω», «Πώς κρατάς έτσι το παιδί;», «Μην το κάνεις έτσι, κάντο όπως σου λέω εγώ!»... Κοιτάξτε τη δουλειά σας κυρίες μου, να κοιτάξω τη δική μου!

6. Τους φίλους που χτυπάνε το κουδούνι ή τηλεφωνούν τη στιγμή που κοιμάται το μωρό

Πρόκειται για μια κατάσταση που πολλοί φίλοι μπορεί να μην κατανοήσουν και μπορεί να σας παρεξηγήσουν κιόλας. Πάει ο καιρός που μπορούσαν να έρχονται όποια ώρα ήθελαν ή να τηλεφωνούσαν όποτε ήθελαν. Υπάρχει ένα μωρό στο σπίτι κύριοι και κυρίες. Ορίστε οι ώρες ύπνου του ώστε να μην μας ενοχλείτε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved