10 τρόποι που θα κάνουν μια γυναίκα να νιώσει ότι είναι καλή μαμά!

Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί όταν μιλάω για στόχους , οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι είναι στόχος και γιατί πρέπει να έχουν στόχους στην ζωή τους.

10 τρόποι που θα κάνουν μια γυναίκα να νιώσει ότι είναι καλή μαμά!

Από την κοιλιά της μητέρας μας έχουμε στόχους, ερχόμαστε με την πληροφορία μέσα στο DNA μας. Ο στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε εκεί μέσα, για να βγούμε κάποια μέρα , και μετά ο στόχος είναι να μεγαλώσουμε εκεί έξω για να βγούμε στον κόσμο και να δείξουμε ποιες είμαστε.

  1. Στόχος: Να τελειώσω το σχολείο
  2. Στόχος: Να περάσω στο πανεπιστήμιο
  3. Στόχος: Να τελειώσω και να πάρω πτυχίο
  4. Στόχος: Να βρω δουλειά
  5. Στόχος: Να βρω σύντροφο
  6. Στόχος: Να παντρευτώ
  7. Στόχος: Να κάνω παιδί
  8. Στόχος: Να αφήσω κάτι στο παιδί

Και η λίστα είναι ατελείωτη και ανακυκλώνεται βέβαια από εμάς στο παιδί και πάει λέγοντας.

Οι ρόλοι αλλάζουν, και καθώς μεγαλώνουμε μαζί με τους ρόλους αλλάζουμε και εμείς , και όλοι οι όρκοι και οι υποσχέσεις που δώσαμε ότι δεν θα γίνουμε σαν..... καταρρέουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα μόλις αντικρίσουμε αυτά τα θολά αλλά πονηρά μάτια για πρώτη φορά.

Και αρχίζουν οι αγωνίες , αρχίζουν οι τύψεις, αρχίζουν οι ενοχές και όλες οι φωνές που μας κρίνουν , δεν λένε να σωπάσουν μέσα στο καλοχτενισμένο κεφαλάκι μας. «Είμαι καλή μαμά», «τα κάνω καλά», «το φροντίζω όπως πρέπει», «το έλουσα καλά», «μήπως δεν τα καταφέρω»... «μήπως»... «μήπως»...

Και φτάνει η δύσκολη και αναπόφευκτη ημέρα της επιστροφής στην δουλειά, και η κατάρριψη του μύθου, «εγώ μπορώ να τα έχω όλα» καριέρα, γάμο, παιδιά, και χρόνο για τον εαυτό μου. Η Πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Η φροντίδα της οικογένειας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να αφήνουμε στην άκρη τις δουλειές του σπιτιού για να έχουμε χρόνο για τα παιδιά, να δουλεύουμε λιγότερο για να έχουμε χρόνο με τους συζύγους ή να δουλεύουμε περισσότερο και να μην έχουμε χρόνο για τον εαυτό μας.

Η πρώτη λοιπόν δυσκολία της εξίσωσης είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα και να μην νιώθουμε και συγχρόνως ενοχές για αυτό. Το ξέρω, είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από τις ενοχές, όμως αγαπητές μου ένα είναι σίγουρο, η ανησυχία και οι τύψεις είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Και αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε μία μητέρα είναι χρόνος και ενέργεια.

Βήμα πρώτο: Μην τα κάνετε όλα εσείς. Εάν το κάνετε αυτό από την αρχή της καριέρας σας ως μητέρα, θα συνεχίσετε έτσι έως το τέλος της καριέρας. Κρατήστε μόνο ότι χρειάζεστε.

Βήμα δεύτερο: Οικογενειακό συμβούλιο. Δεν είστε μόνες μέσα στο σπίτι, καταλάβετε το για να μην νιώθετε μόνες αργότερα.

Βήμα τρίτο: Ποιος κάνει τι. Μοιράστε τις δουλειές και τις ευθύνες. Προσθέστε δουλειές και ευθύνες στην πορεία, που δεν συμπεριλάβατε στην αρχή. Η λίστα πάντα μπορεί να ανανεώνεται.

Βήμα τέταρτο: Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Ο σχεδιασμός εκ των προτέρων βοηθάει. Η ανησυχία εκ των προτέρων , ποτέ. Να θυμάστε πως μια αγαπημένη και ήρεμη οικογένεια είναι πιο σημαντική από ένα καθαρό σπίτι.

Βήμα πέμπτο: Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας. Το χιούμορ πάντα βοηθάει, διατηρήστε το με κάθε τρόπο. Όσα λάθη και να κάνετε, όσο και να χάνετε την μπάλα, είναι ΟΚ , δεν κατέχετε την παγκόσμια πρωτοτυπία. Χαμογελάστε , γελάστε, και πάτε παρακάτω.

Βήμα έκτο: Συμβιβαστείτε με τις ικανότητες σας. Δεν είστε αναγκασμένες να ανταποκρίνεστε στα κριτήρια των άλλων. Η κάθε μητέρα, η κάθε οικογένεια , έχει τα δικά της μέτρα και σταθμά, δεν χρειάζεται να γίνετε κάτι άλλο από αυτό που είστε , απλά φροντίστε να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια επιτυχημένη σχέση μητέρας-παιδιού-συζύγου-καριέρας-οικογένειας.

Βήμα έβδομο: Σχεδιάστε τα πρακτικά θέματα προσεκτικά και να τα τηρείτε με θρησκευτική ευλάβεια (τσάντα μωρού, είδη πρώτης ανάγκης, παιχνίδια) . Λίστα σε εμφανές σημείο (τηλέφωνο παιδιάτρου, ημέρες εμβολιασμού κλπ) για να μην ξεχνάτε και τρέχετε και δεν φτάνετε.

Βήμα όγδοο: Εάν είστε καινούριες στο άθλημα –μητέρας, διαβάστε, ενημερωθείτε, ρωτήστε άλλες μαμάδες, πάντα βοηθάει, να ξέρετε από πριν , ώστε όταν το πρόβλημα εμφανιστεί να ξέρετε την λύση.

Βήμα ένατο: Όλοι πιστεύουμε ότι το μόνο που μετράει σε ένα γάμο είναι η αγάπη. Όταν το ζευγάρι αγαπιέται όλα τα άλλα βρίσκονται. Στην πράξη όμως χρειάζεται οργάνωση και επικοινωνία για να μπορέσει να λειτουργήσει μία οικογένεια. Όσο καλύτερη οργάνωση και πιο σωστή επικοινωνία με τον σύζυγο και το περιβάλλον μας , τόσο καλύτερο και το αποτέλεσμα στο σπιτικό και επαγγελματικό χώρο.

Βήμα δέκατο: Είστε γυναίκες, θηλυκά, σύζυγοι και μητέρες. Να θυμάστε την σειρά των πραγμάτων και τα πράγματα δεν θα σας ξεχάσουν. Προσοχή μην κάψουμε την σχέση μας , και όχι μόνο προσοχή μην καεί ο ποπός του αγαπημένου μας βρέφους.

Κατερίνα Ευστρατιάδου Dip.L.C.
Personal Life Coach
http://www.katerinaefstratiadou.gr/el/
e-mail : coachforenergy@gmail.com
tel : 6947426256

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved