10 ευχάριστες ανατροπές που προκαλούν τα παιδιά στην καθημερινότητα μίας μητέρας

Η ανατροφή των παιδιών μπορεί να είναι κουραστική έως και εξαντλητική, ωστόσο, η παρουσία τους και μόνο, δίνει νέο νόημα στη ζωή μας και μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

10 ευχάριστες ανατροπές που προκαλούν τα παιδιά στην καθημερινότητα μίας μητέρας

Η blogger Carla Wiking κατέγραψε τους 10 πιο σημαντικούς λόγους που τα παιδιά αλλάζουν την καθημερινότητά μας και μας ωθούν να ανακαλύψουμε νέα πράγματα.

1. Γινόμαστε πιο δημιουργικές. Ακόμα κι αν η κούραση είναι μεγάλη, βάζουμε τη φαντασία μας σε ...λειτουργία όχι μόνο για να παίξουμε με τα παιδιά μας αλλά και για να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας.
2. Βλέπουμε λιγότερη τηλεόραση. Με τα παιδιά στο σπίτι, ο χρόνος για τηλεόραση είναι περιορισμένος. Ακόμα όμως και αν είναι ανοιχτή παίζει σχεδόν πάντα παιδικά!
3.Ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο έξω. Κάνει καλό στα παιδιά και σε εμάς. Από τη στιγμή που γεννιούνται αναζητούμε πάρκα πρασίνου και παιδικές χαρές ώστε τα παιδιά να περνούν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν έξω από το σπίτι.
4. Εκτιμάμε περισσότερο τον ελεύθερο χρόνο μας. Τώρα που ο ελεύθερος χρόνος μας είναι περιορισμένος, θέλουμε να τον απολαύσουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τον εκτιμούμε δε περισσότερο!
5. Το ζευγάρι έρχεται πιο κοντά ( αυτό δεν ισχύει για όλα τα ζευγάρια). Η επιθυμία να κάνουμε ό, τι καλύτερο για το παιδί, μας φέρνει πιο κοντά με το σύντροφό/σύζυγό μας καθώς μοιραζόμαστε τις αγωνίες και τα συναισθήματά μας.
6.Γινόμαστε περισσότερο φιλόδοξες.Τα παιδιά μας εμπνέουν να εργαζόμαστε πιο σκληρά για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους.
7. Δίνουμε έμφαση στην ουσία κι όχι στην εμφάνιση. Ανακαλύπτουμε και εστιάζουμε στα σημαντικά πράγματα και στη φυσική ομορφιά τους.
8.Είμαστε λιγότερο επικριτικές.Συνηθίζουμε να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα, όμως τα παιδιά μας κάνουν να αναθεωρούμε και να μην είμαστε απόλυτες.
9.Έχουμε μάθει να είμαστε πιο ευέλικτες.Τα παιδιά μας διδάσκουν να χαλαρώνουμε και να διασκεδάζουμε .
10.Η ζωή μας έχει περισσότερο νόημα.Η ανατροφή των παιδιών δίνει νόημα στη ζωή μας και μας κάνει να νοιώθουμε υπερηφάνεια καθώς τα βλέπουμε να μεγαλώνουν. Η αγάπη που νοιώθουμε είναι μοναδική και "τροφοδοτεί" την ύπαρξή μας, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved