Τα 10 μυστικά των μαμάδων που θα σας κάνουν να δακρύσετε!

Υπάρχουν πράγματα που πολλές μαμάδες δεν λένε στα παιδιά τους ούτε σε μικρή ούτε σε μεγάλη ηλικία. Πρόκειται για πράγματα που κρατάνε μόνο για τον εαυτό τους ή πολλές φορές σημειώνουν στο ημερολόγιο εγκυμοσύνης και γέννας.

Τα 10 μυστικά των μαμάδων που θα σας κάνουν να δακρύσετε!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Το ίδιο έκανα και εγώ. Από τη μέρα που έμαθα ότι ήμουν έγκυος μέχρι και σήμερα σημειώνω σε ένα τετράδιο όλα εκείνα που με γεμίζουν χαρά και ευτυχία. Πρόσφατα όμως ανακάλυψα, μετά από συζήτηση που είχα με φίλες μαμάδες, ότι πολλά πράγματα που πίστευα ότι ένιωσα μόνο εγώ ήταν κοινά.

Μυστικά που θα κρατάμε για πάντα στις σκέψεις μας και στην καρδιά μας. Μυστικά που κάθε φορά που τα φέρνουμε στη μνήμη μας, μας κάνουν να χαμογελάμε και να δακρύζουμε.

1. Τεστ εγκυμοσύνης
Όταν το τεστ εγκυμοσύνης, έδειξε δυο γραμμές συγκινήθηκα!Βουρκωμένη πήρα τηλέφωνο τον άνδρα μου για να του ανακοινώσω πώς σε λίγους μήνες θα γίνει μπαμπάς.

2. Δάκρυα χαράς
Θυμάμαι να κλαίω από χαρά πολλές φορές και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά. Έκλαψα όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος, έκλαψα όταν άκουσα για πρώτη φορά τον χτύπο της καρδιάς του μωρού μου, έκλαψα όταν την πρωτοαγκάλιασα, έκλαψα όταν με θήλασε για πρώτη φορά, έκλαψα την πρώτη φορά που περπάτησε, έκλαψα την πρώτη φορά που μίλησε, κλαίω κάθε φορά που με κάνει να νιώθω περήφανη και ευτυχισμένη που την έχω στη ζωή μου.

3. Αντίο σοκολάτα
Όσες φορές και αν ήθελα να φάω κρυφά σοκολάτα, η καρδιά μου δεν με άφηνε. Πάντα έτρωγα ένα κομματάκι μπροστά στην κόρη μου και πάντα το περισσότερο κατέληγε στο δικό της στόμα.

4. Αντίο ύπνε μου
Κακά τα ψέματα, δεν ήθελα να έρχεται στο κρεβάτι μου να κοιμάται. Και όμως κάθε φορά που λέω όχι, εγώ είμαι αυτή που θα ενδώσει στα θλιμμένα μεγάλα της ματάκια και θα την πάρει αγκαλιά. Τι και αν ξεσκεπάζεται το βράδυ και με κλωτσάει, είναι τόσο χαριτωμένο που δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο από το να τη σκεπάσω 10-20 φορές τη νύχτα και να την πάρω αγκαλιά.

5. Ένας γλυκός πόνος
Πονούσα όταν τη γεννούσα. Πονούσα όταν με θήλαζε και μου πλήγωνε τις θηλές μου, πονούσα κάθε φορά που με γρατσουνούσε με τα κοφτερά της νυχάκια και πονάω κάθε φορά που μου τραβάει τα μαλλιά. Είναι γλυκός αυτός ο πόνος όμως...

6. Ο φύλακας άγγελος
Κάθε βράδυ θα περάσω από το δωμάτιό της. Θα ξυπνήσω μέσα στη νύχτα για να δω αν είναι σκεπασμένη και για να τη δω να κοιμάται γλυκά. Ακόμη και τώρα που είναι 6 ετών όταν κοιμάται είναι σαν να βλέπω το νεογέννητο μωρό μου.

7. «Τι και αν δεν είμαι τέλεια»
Δεν είμαι τέλεια μαμά. Φωνάζω, τσακωνόμαστε, μου αντιμιλάει, βάζω τιμωρίες, της αγοράζω ό,τι θέλει, την κάνω αγκαλιές, της επιτρέπω να φάει ό,τι θέλει, την αφήνω να παίζει με το τάμπλετ, την αφήνω να μένει ξύπνια μέχρι αργά... Ξέρω ότι όλα είναι απαγορευμένα, ξέρω ότι μια τέλεια μαμά δεν κάνει όλα τα παραπάνω αλλά ξέρω ότι πολλά από τα παραπάνω κάνουν χαρούμενο το κορίτσι μου.

8. «Σε αγαπώ»
Μια αγάπη παντοτινή, μια αγάπη ανιδιοτελής. Μια μαμά αγαπά το παιδί της χωρίς όριο. Η αγάπη της αγγίζει το άπειρο και ακόμη παραπέρα. Μια αγάπη που βάζει πάνω από όλα τις ανάγκες του ίδιου του παιδιού αφήνοντας πίσω τις δικές μου ανάγκες.

9. «Ποτέ ξανά μόνη στην τουαλέτα»
Η αλήθεια είναι πώς ποτέ δεν μου άρεσε να με ακολουθεί η μικρή μου στην τουαλέτα. Τις περισσότερες φορές όμως εγώ ήμουν εκείνη που άφηνε την πόρτα ανοιχτή περιμένοντας να εμφανιστεί.

10. Το μεγαλύτερο μυστικό από όλα
Όλα τα παραπάνω, δεν τα έκανα μόνο εγώ. Τα έκαναν και οι φίλες μου και οι φίλες των φίλων μου. Είναι πράγματα που συνειδητά κάνει μία μαμά. Πράγματα που ποτέ μια μαμά δεν θα κουβεντιάσει με το παιδί της. Πράγματα που η δική μου η μαμά δεν κουβέντιασε ποτέ με εμένα. Ίσως αν μου τα είχε πει στην εφηβεία μου να ήμουν πιο ήρεμη και να καταλάβαινα πολλά περισσότερα.

Τώρα όμως καταλαβαίνω πολλά και αυτό γιατί είμαι και εγώ η ίδια μαμά. Πολλές φορές την κατηγόρησα για τις φωνές της, για τους τσακωμούς μας, για το πείσμα της και την επιμονή της σε πολλά πράγματα. Τώρα όμως διαπιστώνω ότι την αδίκησα.

Αλήθεια, εσείς τι από τα παραπάνω αισθανθήκατε; Ή τι πιστεύετε ότι παραλείψαμε να αναφέρουμε; Αφήστε τα σχόλιά σας στη φόρμα που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved