«Μαμά υπάρχει Άγιος Βασίλης;»

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε! Πρωταγωνιστής των ημερών δεν είναι άλλος από τον Άγιο Βασίλη.

«Μαμά υπάρχει Άγιος Βασίλης;»

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη...» είναι η αρχή κάθε γράμματος και τα παιδιά σίγουρα ότι ο αγαπημένος γεράκος με την κόκκινη στολή και τα λευκά γένια δεν θα τα απογοητεύσει, περιμένουν πως και πως να βρουν τα δώρα τους κάτω από το στολισμένο δέντρο.

Υπάρχει όμως ο Άγιος Βασίλης; Μία ερώτηση αναπόφευκτη για κάθε γονιό! Η Martha Brockenbrough, πριν από περίπου ένα χρόνο δημοσίευσε στους New York Times ένα γράμμα προς την κόρη της, δίνοντας την απάντηση σε αυτό της ερώτημα.

«Αγαπημένη μου Lucy,
Σε ευχαριστώ για το γράμμα σου. Μου έκανες μία πολύ καλή ερώτηση: "Είσαι ο Άγιος Βασίλης;"

Ξέρω ότι θέλεις μία απάντηση εδώ και καιρό, αλλά ήθελα χρόνο για να βρω τον κατάλληλο τρόπο να στο πω.
Η απάντηση είναι όχι. Δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης. Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Είμαι όμως ο άνθρωπος που γεμίζει τις στολισμένες κάλτσες σου πάνω στο τζάκι με δώρα. Είμαι ο άνθρωπος που διαλέγει όλα αυτά τα χρόνια τα χριστουγεννιάτικά δώρα και που τα τοποθετεί κάτω από το δέντρο, με τον ίδιο τρόπο που και η δική μου μαμά το έκανε για εμένα.

Φαντάζομαι ότι κάποια μέρα θα κάνεις το ίδιο για τα δικά σου παιδιά και ξέρω ότι θα λατρέυεις να κοιτάς τις εκφράσεις τους όταν τρέχουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το πρωί των Χριστουγέννων.

Αυτό όμως, δε σε κάνει Άγιο Βασίλη.

Ο Άγιος Βασίλης είναι σπουδαίος, το ίδιο και το έργο του. Αυτό το οποίο κάνει είναι απλό, αλλά τόσο σημαντικό. Διδάσκει τα παιδιά πώς να έχουν πίστη σε κάτι το οποίο δεν μπορεί να δει ή να αγγίξει.

Είναι μία σπουδαία δουλειά και αυτό θα το καταλάβεις όσο μεγαλώνεις. Πρέπει να έχεις πίστη στον εαυτό σου, πίστη στους φίλους σου και πίστη στην οικογένειά σου.

Θα πρέπει επίσης να πιστεύεις πράγματα για τα οποία δεν μπορείς να είσαι σίγουρη και για πράγματα που δε μπορείς να δεις, όπως είναι η αγάπη που θα φωτίσει τη ζωή σου ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές.

Ο Άγιος Βασίλης είναι δάσκαλος και εγώ ήμουν απλώς μία μαθήτριά του. Τώρα ξέρεις και εσύ το μυστικό: οι βοηθοί του είναι άνθρωποι με μεγάλη καρδιά, αγάπη και χαρά.
Επομένως, όχι δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης. Άγιος Βασίλης σημαίνει αγάπη, μαγεία, ελπίδα και ευτυχια... Όσο για εμένα, είμαι στην ομάδα του, το ίδιο και εσύ τώρα πια!

Θα σε αγαπάω για πάντα,

Η μαμά »

Δείτε εδώ περισσότερa χριστουγεννιάτικa θέματα όπως και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved