«Sugar Blues»:Η μάχη μίας μαμάς ενάντια στη ζάχαρη (βίντεο)

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η σκηνοθέτης Andrea Culková διαγνώστηκε με διαβήτη. Ανησυχώντας για την υγεία του μωρού της, αλλά και για όλη την οικογένειά της, αναζητά τρόφιμα που δεν περιέχουν κατεργασμένη ζάχαρη. Αυτό όμως αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολο από όσο νόμιζε αδύνατο, αφού η ζάχαρη υπάρχει παντού!

«Sugar Blues»:Η μάχη μίας μαμάς ενάντια στη ζάχαρη (βίντεο)

Έτσι,η Culková ξεκινά μια έρευνα για την επίδραση της ζάχαρης στον ανθρώπινο οργανισμό. Με τη βοήθεια ενός ντετέκτιβ, εντοπίζει τις σχέσεις μεταξύ πολυεθνικών εταιριών, πολιτικών και των συστημάτων υγείας. Η έρευνα που ξεκίνησε στην κουζίνα της, συνεχίστηκε στις πέντε ηπείρους επί πέντε χρόνια συγκεντρώνοντας στοιχεία για τη γιγάντωση της ζαχαροβιομηχανίας και τις επιπτώσεις της. Το αποτέλεσμα ήταν το ντοκιμαντέρ «Sugar Blues».

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, στις 20.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου). Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την παιδική διατροφή.

Στην συζήτηση, συμμετέχουν: Ευαγγελία Χαρμανδάρη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών), Εμμανουήλ Σουβατζόγλου (Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Διδακτωρ Παν/μίου Aachen, εξειδικευμένος στο Σακαχαρώδη Διαβήτη κύησης), Κωνσταντίνος Η. Τσίγκος, Καθηγητής Διατροφής και Μεταβολισμού, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Κατερίνα Μιχαηλίδου (Διεθνώς Πιστοποιημένη Συμβουλος Γαλουχιας IBCLC, Σύμβουλος θηλασμού LA LECHE LEAGUE INTERNATIONAL και Βοηθός Μητρότητας CPD).

Η ταινία «Sugar Blues» την ίδια περίοδο θα προβληθεί σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, Κύπρο, Ισπανία, Πορτογαλία, Σκωτία, Πολωνία, Ιταλία, Νορβηγία και Ολλανδία, στο πλαίσιο της πρώτης πανευρωπαϊκής καμπάνιας του δικτύου διανομής Moving Docs.

Η ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναός.
Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved