Εργαζόμενη μαμά; Έχει και τα θετικά του!

Η καθημερινότητα για μία εργαζόμενη μητέρα δεν είναι εύκολη. Οι απαιτήσεις της δουλειάς, του σπιτιού και της οικογένειας, σπάνια αφήνουν λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και εύχεστε η ημέρα να είχε παραπάνω από 24 ώρες!

Επειδή όμως, στη ζωή πρέπει να βλέπουμε πάντα τα πράγματα αισιόδοξα, το να είσαι εργαζόμενη μητέρα έχει και θετικά του!

1. Περνάτε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας
Οι ώρες που είστε σπίτι πιθανότατα δεν είναι όσες θα θέλατε. Αυτό όμως σημαίνει ότι μπορείτε να εκτιμήσετε και τη μισή ώρα παραπάνω που θα περάσετε με τα παιδιά σας και βρίσκεται τον τρόπο να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

2. Αλλάζετε περιβάλλον και είστε λιγότερο στρεσαρισμένη
Μπορεί η εξισορρόπηση δουλειάς και οικογένειας να σας αγχώνει, το γεγονός όμως ότι καθημερινά αλλάζετε περιβάλλον και παραστάσεις, κάνει καλό στην ψυχολογική σας κατάσταση!

3. Δεν είστε όλη την ώρα μαμά!
Ο ρόλος της μαμάς είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο όμορφος και ο πιο σημαντικός για μία γυναίκα. Σίγουρα βέβαια υπάρχουν και οι στιγμές στην καθημερινότητα που χρειάζεστε ένα διάλειμμα και η δουλειά σε αυτήν την περίπτωση είναι ό,τι πρέπει!

4. Βγάζετε τα δικά σας χρήματα
Στις μέρες μας η δουλειά και των δύο γονιών είναι αναγκαία για ένα νοικοκυριό. Όχι μόνο λοιπόν, συνεισφέρετε και εσείς στο «ταμείο» της οικογένειας, αλλά νιώθετε και ανεξάρτητη που βγάζετε τα δικά σας χρήματα! Μην ξεχνάτε ότι έτσι γίνεστε και ένα δυναμικό πρότυπο για τα παιδιά σας!

5. Έχετε δικαιολογία να περιποιείστε τον εαυτό σας
Και σε ποια γυναίκα δεν αρέσει να περιποιείται τον εαυτό της; Ακόμα και τα λίγα λεπτά που αφιερώνετε το πρωί για μακιγιάζ και μαλλιά, είναι σωτήρια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved