Κωφάλαλη μαμά χορεύει στους ρυθμούς της hip-hop μαζί με το γιο της (βίντεο)

Είναι σίγουρο πώς ο ρυθμός ρέει στο αίμα αυτής της οικογένειας. Αυτό φαίνεται άλλωστε από το βίντεο που ανέβασε στο you tube ο χορογράφος Μark Villaver.

Κωφάλαλη μαμά χορεύει στους ρυθμούς της hip-hop μαζί με το γιο της (βίντεο)

Μαζί με τη μητέρα του χορεύουν στο ρυθμό της hip-hop μουσικής εκτελώντας παρέα δύσκολες χορογραφικές φιγούρες. Όποιος βλέπει το βίντεο ωστόσο δύσκολα καταλαβαίνει ότι η μητέρα του είναι κωφάλαλη. Όσοι το έχουν δει, έχουν αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν κάποιος που δεν μπορεί να ακούσει τη μουσική να καταφέρνει τόσο καλά να ακολουθεί το ρυθμό.

Το πανεπιστήμιο Gallaudet (Gallaudet University) εξηγεί πως πολλοί κωφοί χορευτές μετρούν χρησιμοποιώντας την όρασή τους, στηρίζονται σε σημάδια κινησιολογίας και όχι στη λεκτική μέθοδο βημάτων "5-6-7-8" την οποία χρησιμοποιούν οι χορευτές που έχουν καλή ακοή. Το Gallaudet University προσθέτει επίσης ότι αρκετοί κωφοί χορευτές οι οποίοι δεν έχουν χάσει εντελώς την ακοή τους, μπορούν και αντιλαμβάνονται κάποια στοιχεία της μουσικής.

Ένας ακόμη τρόπος για να μελετήσουν την χορογραφια οι χορευτές με ακουστικές δυσκολίες, είναι η σωματική μίμηση. Μαθαίνουν το ρυθμό, τα βήματα και το συγχρονισμό παρατηρώντας τους αλλους χορευτές, εκείνους που αντιλαμβάνονται τη μουσική πλήρως.

Δείτε αυτή την υπέροχη μαμά να χορεύει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved