Αυτά είναι τα 10 πράγματα που κάνουν οι μαμάδες 10 φορές την ημέρα (τουλάχιστον!)

Η καθημερινότητα μίας μαμάς δεν είναι εύκολη. Για την ακρίβεια ο ρόλος αυτός, είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο απαιτητικός για μία γυναίκα!

Αυτά είναι τα 10 πράγματα που κάνουν οι μαμάδες 10 φορές την ημέρα (τουλάχιστον!)

Ο ελεύθερος χρόνος είναι ανύπαρκτος και καθημερινά προσπαθούμε να βρούμε την τέλεια ισορροπία σε μητρότητα, δουλειά, γάμο και όλες τις άλλες υποχρεώσεις που έχουμε! Η Dresden Shumaker είναι μία μαμά και συντάκτρια του babble.com και όπως κάθε σύγχρονη μητέρα, προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Στην τελευταία της δημοσίευση, η Dresden, μοιράζεται με τους αναγνώστες της έναν γενικό κανόνα για όλες τις μαμάδες με τον οποίο ταυτιζόμαστε πλήρως! Δέκα πράγματα που κάνουμε κάθε μέρα, τουλάχιστον 10 φορές! Ποια είναι αυτά;

1. Λέμε «Σε λίγο! Δώσε μου ένα λεπτό!»
Ίσως είναι η φράση που χρησιμοποιούμε πιο πολύ στην καθημερινότητά μας! Και πώς να μην το κάνουμε από τη στιγμή που ο ελεύθερός μας χρόνος είναι από ελάχιστος έως ανύπαρκτος; Μακάρι η ημέρα να είχε περισσότερες ώρες!

2. Δίνουμε φαγητό
Από όταν ακόμα το παιδί μας είναι μωρό, χρειάζεται να το ταΐζουμε πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Όσο μεγαλώνει, τόσο περισσότερο φαγητό χρειάζεται και πεινάει ανά δύο ώρες! Εκτός από τα κλασικά γεύματα, πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, κόβουμε φρουτάκια, δίνουμε μπισκοτάκια και ότι άλλο μπορεί να του κάνει όρεξη!

3. Ψάχνουμε τα άπλυτα πιάτα στο σπίτι
Είναι γεγονός! Ο νεροχύτης δεν αδειάζει ποτέ! Πλένουμε τα πιάτα τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα και διαρκώς ψάχνουμε που μπορεί να έχει αφήσει το μικρό μας ένα πιάτο ή ένα ποτήρι.!

4. Αναζητάμε λίγη ησυχία!
Μάταια βέβαια! Ένα σπίτι με παιδιά δεν έχει σχεδόν ποτέ ησυχία. Τα γέλια, οι φωνές, τα κλάμματα έχουν καταλάβει πλέον το σπίτι, όχι βέβαια ότι αυτό δε μας αρέσει! Ωραία όμως δε θα ήταν και αν είχαμε μερικές στιγμές ηρεμίας και ησυχίας;

5. Πατάμε ένα παρατημένο παιχνίδι στο πάτωμα
Το σπίτι πλέον μοιάζει με παιδότοπο. Τα έπιπλα έχουν αλλάξει θέση για να υπάρχει περισσότερος χώρος και παντού, κυριολεκτικά παντού, σε κάθε δωμάτιο, υπάρχουν παιχνίδια!

6. Λέμε «όχι»
Αν το σκεφτείτε, μέσα στην ημέρα λέμε στο παιδί μας πολλές περισσότερες φορές όχι, από ότι ναι! Αυτό βέβαια, δεν είναι παράλογο καθώς οι συνήθεις ερωτήσεις του είναι «Μαμά, μπορώ να ζωγραφίσω τον καναπέ;», «Μαμά να φάω και άλλο παγωτό;», «Μαμά να πάρουμε και αυτό το παιχνίδι;»!

7. Μυρίζουμε ύποπτες μυρωδιές!
Από όταν ακόμα το παιδί μας είναι μωρό, η μύτη μας εκπαιδεύεται πολύ καλά στις... περίεργες μυρωδιές και φυσικά αυτό το χάρισμα το έχουμε και όσο μεγαλώνει!

8. Λέμε «Άσε αυτό κάτω»
Από τη στιγμή που κάνει τα πρώτα του βήματα, δεν το σταματάει τίποτα. Θέλει να εξερευνήσει κάθε γωνιά του σπιτιού και κάθε αντικείμενο! Εμείς φυσικά τρέχουμε από πίσω του και μαζεύουμε τα ασυμμάζευτα!

9. Λέμε «Κλείσε το ψυγείο»
Τα παιδιά ανοίγουν το ψυγείο τουλάχιστον δέκα φορές μέσα στην ημέρα και σχεδόν ποτέ δεν το κλείνουν καλά!

Και το καλύτερο για το τέλος...

10. Δίνουμε αγκαλιές και φιλιά
Αν μπορούσαμε θα το κάναμε 100 φορές μέσα στην ημέρα! Μία αγκαλιά, ένα χάδι και ένα μεγάλο φιλί, διώχνουν όλη την κούραση μακριά και μας γεμίζουν ενέργεια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved