5+2 τρόποι να δροσίσετε το παιδί σας το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή για όλους μας, πόσο μάλλον για τα παιδιά, ορισμένες φορές όμως, η ζέστη μπορεί να γίνει ανυπόφορη!

5+2 τρόποι να δροσίσετε το παιδί σας το καλοκαίρι

Η λύση είναι απλή! Προστατεύστε τα παιδιά σας από τις υψηλές θερμοκρασίες και προσπαθήστε να τα δροσίσετε με τους παρακάτω τρόπους! Εκτός από λίγες στιγμές δροσιάς, ταυτόχρονα θα διασκεδάσουν!

1. Βγείτε έξω νωρίς
Αποφύγετε να βγαίνετε από το σπίτι τις μεσημεριανές ώρες, καθώς τότε η θερμοκρασία είναι στα χειρότερά της. Το πρωί είναι ιδανική ώρα της ημέρας για να βγείτε με το παιδί σας μία βόλτα στο πάρκο ή στην παιδική χαρά. Θα δροσιστεί και θα απολαύσει το παιχνίδι του περισσότερο.

2. Παίξτε με τα παγάκια
Χρησιμοποιήστε παγάκια για ένα... δροσερό παιχνίδι στο μπαλκόνι! Φτιάξτε μεγάλους κύβους από παγάκια βάζοντας στην κατάψυξη μεγάλες θήκες με νερό και αφήνοντάς τις να παγώσουν. Όταν είναι έτοιμες, βγείτε στη βεράντα και βάλτε τα παιδιά σας να παίξουν.

3. Επισκεφθείτε ένα water park
Είναι ένα μέρος που το παιδί σας θα λατρέψει! Αν υπάρχει κοντά στο σπίτι σας είναι ο ιδανικός τρόπος για να περάσετε μια ζεστή μέρα. Μην ξεχάσετε τις πετσέτες και το αντηλιακό!

4. Αγοράστε πλαστική πισίνα για το μπαλκόνι
Σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με τη θάλασσα, αλλά αν μένετε μακριά από τις παραλίες, αυτή η λύση μπορεί να αποβεί σωτήρια.

5. Παίξτε με τα νεροπίστολα
Εφοδιαστείτε με νεροπίστολα, γεμίστε τα και περάστε ατελείωτες ώρες παιχνιδιού με το μικρό σας!

6. Ετοιμάστε δροσερά και ελαφριά σνακς
Του καλοκαιρινούς μήνες η διατροφή μας πρέπει να είναι ανάλογη της εποχής. Ετοιμάστε δροσερά σνακ για το μικρό σας και θα τα φάει με μεγαλύτερη ευκολία.

7. Μην ξεχνάτε να του βάζετε πολύ νερό!
Ακόμα και αν δεν σας το ζητάει, πρέπει να του δίνετε όσο περισσότερο νερό γίνεται. Το καλοκαίρι καραδοκεί πάντα ο κίνδυνος της αφυδάτωσης και πρέπει να προφυλαχτούμε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved