Έτσι θα κρατήσουμε το παιδί μας υγιές το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών. Οι ατελείωτες διακοπές , τα κλειστά σχολεία, η ξεγνοιασιά, το αδιάκοπο παιχνίδι, τα παγωτά κάνουν τα παιδιά να περιμένουν αυτήν την εποχή με ανυπομονησία!

Έτσι θα κρατήσουμε το παιδί μας υγιές το καλοκαίρι!

Αν νομίζετε όμως ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών οι ασθένειες θα σας αφήσουν ήσυχους για το καλοκαίρι, κάνετε λάθος! Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να προστατέψουμε το μικρό μας από τα μικρόβια και να διασφαλίσουμε ότι θα περάσει αξέχαστες διακοπές, υγιέστατο;

Το μυστικό βρίσκεται στις απλές καθημερινές συνήθειες τις οποίες οφείλουμε και να περάσουμε στα παιδιά μας:

1. Δεν ξεχνάμε να πλένουμε τα χέρια μας
Το πλύσιμο των χεριών ανα τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας και για την προστασία του οργανισμού μας. Το καλοκαίρι τα παιδιά περνούν πολλές ώρες του χρόνου τους έξω από το σπίτι είτε παίζοντας, είτε στη θάλασσα και όπως είναι αναμενόμενο έρχονται σε επαφή με πολλά μικρόβια. Είναι λοιπόν η κατάλληλη περίοδος να γίνει το πλύσιμο των χεριών συνήθεια για το παιδί μας αλλά και για όλους στην οικογένεια!

2. Πλένουμε πολύ καλά τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά και κρατάμε την κουζίνα μας καθαρή
Για να διασφαλίσουμε ότι θα μείνουμε μακριά από ασθένειες, πρέπει καθημερινά να καθαρίζουμε την κουζίνα , όσο περισσότερο γίνεται. Οι λερωμένοι πάγκοι είναι οι αγαπημένες εστίες για τα μικρόβια και αν δεν πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνουμε καθημερινά, η υγεία μας βρίσκεται σε κίνδυνο.

3. Δεν ξαπλώνουμε ποτέ στο κρεβάτι με τα ρούχα και αλλάζουμε συχνά σεντόνια
Ο χώρος που κοιμόμαστε πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο «αποστειρωμένος» γίνεται. Στο κρεβάτι ξαπλώνουμε μόνο με καθαρά ρούχα ή με τις πιτζάμες μας και φυσικά προσέχουμε πολύ τις μαξιλαροθήκες και τα μαξιλάρια. Το καλοκαίρι που δεν έχουμε τα παπλώματα και τις περισσότερες φορές στο κρεβάτι υπάρχει μόνο ένα σεντόνι, είναι πιο εύκολο να λερωθεί και πρέπει αν μεριμνούμε ώστε να το αλλάζουμε συχνά.

4. Βγάλτε τα παπούτσια μέσα στο σπίτι
Τα παπούτσια είναι εστία πολλών μικροβίων και καλό είναι να αποφέυγουμε να τα φοράμε μέσα στο σπίτι και να πατάμε σημεία όπου μπορεί αργότερα να καθόμαστε. Βάλτε την παπουτσοθήκη κοντά στην πόρτα εισόδου του σπιτιού σας και θα μπορείτε να τα βάζετε και να τα βγάζετε εκει. Το καλοκαίρι που φοράμε ανοιχτά παπούτσια και το πόδι είναι εκτεθειμένο στα καυσαέρια και στις βρωμίες, η πρώτη κίνηση που πρέπει να μάθουμε το μικρό μας να κάνει μπαίνοντας σπίτι, είναι να πλένει πόδια και χέρια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved