Αυτές είναι οι πιο συχνές απορίες που έχουν οι μαμάδες για το νεογέννητό τους

Όταν μία μητέρα κάνει παιδί κι είναι το πρώτο της, τα βρίσκει σκούρα. Αυτό φυσικά είναι το αναμενόμενο γι' αυτό κι έχει τη μητέρα της δίπλα της ή την πεθερά της.

Αυτές είναι οι πιο συχνές απορίες που έχουν οι μαμάδες για το νεογέννητό τους

Εμείς σήμερα, θα αναφερθούμε στις πιο συχνές απορίες που έχουν οι πρωτάρες μανούλες για το νεογέννητο παιδάκι τους.

Σε ποιον μοιάζει το μωρό; Είναι η πιο συχνή ερώτηση που κάνει μεταξύ τους το ζευγάρι ή οι φίλοι και συγγενείς. Όσοι το βλέπουν για πρώτη φορά, αμέσως λένε τη γνώμη τους πράγμα βέβαια που δεν είναι αντικειμενικό, καθώς μέρα με την ημέρα το μωρό μεγαλώνει κι αλλάζει!
Θα αλλάξει το χρώμα των ματιών του; Τα περισσότερα μωρά-αν όχι όλα- τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννησή τους, έχουν γαλάζια ματάκια και γενικά ανοιχτά. Ο λόγος; Ο θηλασμός. Πολλές φορές, ακόμη κι από εσάς τις ίδιες αν πάρετε παράδειγμα, θα διαπιστώσετε ότι τα μάτια των παιδιών όσο μεγαλώνουν σκουραίνουν.
Πότε θα κόψετε τα νυχάκια του; Είναι μία απορία που έχει το 100% των μαμάδων! Από την πρώτη και δεύτερη εβδομάδα μπορείτε να τα κόβετε, καθώς δεν είναι μόνο θέμα υγιεινής αλλά μπορεί το μωρό το ίδιο να γρατζουνίσει κατά λάθος το προσωπάκι του.
Να του δώσω πιπίλα ή να το αφήσω να πιπιλάει το δάχτυλό του; Η πιπίλα, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι καλύτερη από το δάχτυλο. Αρκεί βέβαια να μη του γίνει μεγαλώνοντας, συνήθεια και δεν μπορεί να την αποχωριστεί όχι μόνο τη νύχτα, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved