Εσείς έχετε βρει τι όνομα θα δώσετε στο μωρό σας;

Όταν έρχεται στη ζωή μας ένα μωρό μας απασχολούν δέκα χιλιάδες πράγματα! «Τρώει σωστά;», «Θα είμαι καλή μαμά;» και φυσικά «τι όνομα του δώσω;»

Εσείς έχετε βρει τι όνομα θα δώσετε στο μωρό σας;

Από την πρώτη στιγμή που μαθαίνουμε ότι μέσα μας μεγαλώνει το μωρό μας κάνουμε σχέδια και όνειρα για το μέλλον. Φανταζόμαστε το μωρό μας να μεγαλώνει, να περπατάει, να τρέχει, να παίζει. Πριν καλά καλά το καταλάβουμε οι μήνες περνάνε και έρχεται η στιγμή που το κρατάμε στην αγκαλιά μας και ζούμε το θαύμα της μητρότητας! Ένα από τα πιο όμορφα καθήκοντα των νέων γονιών είναι και να διαλέξουν το όνομα του μωρού τους!Άλλοι δίνουν ονόματα των παππούδων, ή των γιαγιάδων που είναι και ο κρυφός του πόθος, ενώ άλλοι, μετά από πολύ σκέψη, καταλήγουν στο όνομα που τους αρέσει!

Πώς μπορούμε λοιπόν να καταλήξουμε στο σωστό όνομα για το μικρό μας; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα!

Βήμα 1ο: Φτιάξτε μία λίστα με πολλά ονόματα, συνηθισμένα και ασυνήθιστα!
Το όνομα που θα δώσετε στο μωρό σας είναι μία σημαντική απόφαση και πριν την πάρετε πρέπει να έχετε σκεφτεί κάθε εναλλακτική. Σίγουρα υπάρχουν πολλά γυναικεία και αντρικά ονόματα που έχετε ξεχωρίσει πολλά χρόνια τώρα. Για να διευρύνεται όμως τη λίστα σας, εμπνευστείτε από τις δεκάδες προτάσεις που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο και καταγράψτε αυτές που σας αρέσουν σε μία λίστα!

Βήμα 2ο: Μελετήστε τη λίστα σας χωριστά από το σύντροφό σας!
Εξετάστε προσεκτικά κάθε όνομα. Σβήστε αυτά που δε σας αρέσουν και υπογραμμίστε αυτά που έχετε ξεχωρίσει. Όταν
τελειώσετε, δώστε τη λίστα και στο σύντροφό σας ώστε να κάνει το ίδιο. Είναι ένα πρώτο ξεκαθάρισμα!

Βήμα 3ο: Αριθμήστε τα ονόματα ανάλογα με την προτίμησή σας!
Σκεφτείτε με προσοχή και ηρεμία όλες σας τις εναλλακτικές και έπειτα... βαθμολογήστε τις! Έτσι θα καταλήξετε πιο εύκολα και πιο συνειδητά στην απόφασή σας. Όταν τελειώσετε, ο σύντροφός σας πρέπει να κάνει το ίδιο και αν είστετυχερή, οι απόψεις σας θα ταυτιστούν!

Βήμα 4ο: Μην ακούτε τι λένε οι άλλοι
Διαλέξτε για το μικρό σας το όνομα που αρέσει σε εσάς και το σύντροφό σας. Ακούτε τις γνώμες των άλλων αλλά προσπαθήστε να μην επηρεαστείτε και να διαλέξετε το όνομα που θεωρείτε ότι ταιριάζει στο μικρό σας περισσότερο. Εσείς το ξέρετε καλύτερα από τον κάθε έναν!

Βήμα 5ο: Μη βιαστείτε να διαλέξετε!
Δεν υπάρχει λόγος να αποφασίσετε εδώ και τώρα! Η βάφτιση αργεί ακόμα και έχετε όλο τον καιρό να εξετάσετε τις επιλογές σας με ψυχραιμία!

Αφού έχετε κάνει όλα τα παραπάνω, κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσετε! Αν ακόμα δε νιώθετε έτοιμη να διαλέξετε, αφήστε μία τρυφερή στιγμή που είχατε με το μικρό σας να σας καθοδηγήσει και σίγουρα θα έχετε πάρει τη σωστή απόφαση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved